3.4.12

ΝΔ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Πόλεμος στην «πολυκατοικία»


Η δημοσκοπική υστέρηση της ΝΔ και η διατήρηση της δυναμικής του κόμματος Καμμένου προκαλούν εκνευρισμό στο επιτελείο του Αντ. Σαμαρά. Κοινοβουλευτική Ομάδα συγκρότησαν από χθες οι Ανεξάρτητοι Ελληνες

Πόλεμος στην «πολυκατοικία»
Σε «πόλεμο χαρακωμάτων» εξελίσσεται η προεκλογική αντιπαράθεση στο εσωτερικό της ευρύτερης Κεντροδεξιάς, με βασικούς «πρωταγωνιστές» τη ΝΔ και τους Ανεξαρτήτους Ελληνες.
Στο επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που παρακολουθούν τη δημοσκοπική στασιμότητα της ΝΔ αλλά και τη διατήρηση της δυναμικής του κόμματος του κ. Καμμένου, έχουν επιλέξει πλέον τη μετωπική επίθεση και κατά των υπόλοιπων «ενοίκων» της «γαλάζιας πολυκατοικίας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μουρούτης, επιχείρησε -με αφορμή δημοσκόπηση της εταιρείας «metron» σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα (iefimerida.gr) που εμφάνισε τα δύο μεγάλα κόμματα να έχουν σχεδόν το ίδιο ποσοστό (ΝΔ 12,7% και ΠΑΣΟΚ 12,2%), τον κ. Καμμένο να φτάνει το 8% και τα κόμματα της Αριστεράς να «κινούνται» μεταξύ του 8% και του 9%- να ταυτίσει ουσιαστικά την ψήφο των πολιτών στους Ανεξάρτητους Ελληνες με την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ.
Πυρά κατά του Π. Καμμένου εξαπέλυσε με αφορμή δημοσκόπηση ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, Γ. Μουρούτης
Πυρά κατά του Π. Καμμένου εξαπέλυσε με αφορμή δημοσκόπηση ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, Γ. Μουρούτης
Ο κ. Μουρούτης, μέσω της ιστοσελίδας του στο Facebook, αφού χαρακτήρισε «απόκομμα» τους Ανεξάρτητους Ελληνες, έκανε λόγο για «διαπλοκή Βενιζέλου - Καμμένου», που -όπως έγραψε- «δεν θα περάσει».
«Το σύστημα ΠΑΣΟΚ, είτε το θέλουν είτε όχι, θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του στην ελληνική κοινωνία... Και μαζί με αυτούς θα λογοδοτήσουν και οι μπροστινοί της διαπλοκής που ενδύονται τον δήθεν αντιμνημονιακό μανδύα...», προσέθεσε ο στενότατος συνεργάτης του κ. Σαμαρά, που εμπλέκεται στην επικοινωνιακή διαχείριση στο Διαδίκτυο.
Η επίθεση του κ. Μουρούτη αποτελεί συνέχεια των άκρως αιχμηρών δηλώσεων των κ. Γιακουμάτου και Γεωργιάδη κατά του κ. Καμμένου, ενώ μόλις χθες την τακτική αυτή υιοθέτησε και ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος τόνισε πως «πατριώτες είναι εκείνοι που σήμερα προσθέτουν και δεν αφαιρούν από τη ΝΔ».
Παράλληλα με την αντιπαράθεση αυτή, βρίσκεται σε εξέλιξη και η μάχη εντυπώσεων, που αφορά τον αριθμό των βουλευτών που έχει πλέον το καθένα από τα δύο κόμματα. Χθες, την ώρα που ο κ. Μ. Γιαννάκης γινόταν ο δέκατος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η ΝΔ ανακοίνωνε την επιστροφή του κ. Κ. Γκιουλέκα στο κόμμα.
Ο ίδιος ο κ. Καμμένος προχώρησε χθες σε μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση, καθώς φάνηκε να συμφωνεί με την οικονομική πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ! «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε, «είναι μία πρόταση με την οποία θα μπορούσαμε να έχουμε σύγκλιση και να συμφωνήσουμε σε ορισμένα πράγματα. Διαφωνούμε μαζί τους στο ζήτημα των εθνικών θεμάτων, στην αντιμετώπιση των μεταναστών, εκεί έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Ομως στο θέμα της οικονομίας μπορεί να υπάρχουν συγκλίσεις».
Η σύγκρουση στο εσωτερικό της Κεντροδεξιάς δεν περιορίζεται πάντως στη ΝΔ και στους Ανεξάρτητους Ελληνες. Χθες, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης με δηλώσεις του (ρ/ς Real) εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, θυμίζοντας τα γεγονότα του '93. «Πρόδωσε και πλήγωσε τη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν καταλαβαίνω την πολιτική του. Αν κάποιος κάνει κωλοτούμπες στην πολιτική ζωή, αυτός είναι ο Αντώνης Σαμαράς», είπε χαρακτηριστικά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ
ethnos