1.3.12

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Οικιακή βοηθός με συνεργό το γιό της, λήστεψε την ηλικιωμένη που φρόντιζε!


Οικιακή βοηθός, ηλικίας 48 ετών και ο 23χρονος γιος της, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης -Αγίου Παύλου, διότι σκηνοθέτησαν και συμμετείχαν σε ληστεία, σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας.

Προηγήθηκε καταγγελία για ληστεία, σύμφωνα με την οποία, το πρωί της 29-02-2012, κατά την είσοδo της οικιακής βοηθού στο διαμέρισμα της εργοδότριάς της, ένα άτομο, το οποίο είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με ολοπρόσωπη κουκούλα, έσπρωξε βίαια την 48χρονη και με την απειλή μαχαιριού οδήγησε την ίδια και την 73χρονη, στην κουζίνα του διαμερίσματος.

Στη συνέχεια ο δράστης κατευθύνθηκε σε άλλο χώρο του σπιτιού και αφαίρεσε έναν φάκελο που βρισκόταν σε έπιπλο βιβλιοθήκης, ο οποίος περιείχε το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε, η 48χρονη, εκμεταλλευόμενη την εργασιακή της ιδιότητά της, συμμετείχε στο οργανωμένο σχέδιο της ληστείας, το οποίο αποφασίστηκε και εκτελέστηκε από κοινού με τον 23χρονο γιο της.

Στην κατοχή του τελευταίου, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στην περιοχή των Συκεών, βρέθηκε ο κλεμμένος φάκελος με το ποσό των 5.500 ευρώ
_________________________________________________________________________________

ΙΝΤΕΡΝΕΤ...ΚΑΖΙΝΟ!!!

Συνελήφθησαν εννέα (9) άτομα για διενέργεια τυχερών – απαγορευμένων παιγνίων, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
Κατασχέθηκαν συνολικά οκτώ (8) ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Συνελήφθησαν το βράδυ της 28-02-2012, στο κέντρο της πόλης, ύστερα από αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Λευκού Πύργου σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, εννέα (9) ημεδαποί (τέσσερις άνδρες και πέντε γυναίκες), για διενέργεια τυχερών – απαγορευμένων παιγνίων.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος υπεύθυνος του καταστήματος, είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία (28) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στους οκτώ (8) από τους οποίους διενεργούνταν τυχερά παίγνια από ισάριθμους θαμώνες.
Αντιλαμβανόμενος μάλιστα την παρουσία των αστυνομικών, ο 49χρονος έσπευσε με τη χρήση τηλεχειριστηρίου, να αλλάξει την προβολή της οθόνης των Η/Υ, εμφανίζοντας σ΄αυτή αντί των τυχερών παιγνίων, σελίδες διαδικτυακών ιστοτόπων.
Σημειώνεται ότι τόσο το συγκεκριμένο κατάστημα όσο και οι Η/Υ, δεν είχαν πιστοποιηθεί ως προς τη λειτουργία τους από την αρμόδια αρχή Ε.Ε.Ε.Π., ενώ επιπλέον δεν έφεραν και την προβλεπόμενη ειδική σήμανση.
__________________________________________________________________________________

Τους πρόλαβαν....

Ιδιοκτήτης καταστήματος στην περιοχή του κέντρου, το απόγευμα της 28-02-2012, αντιλαμβανόμενος περιστατικό κλοπής από την επιχείρησή του, ενημέρωσε το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης («100»), με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν και να σπεύσουν στο υποδεικνυόμενο σημείο αστυνομικοί ομάδας «ΔΙ.ΑΣ».
Οι τελευταίοι εντόπισαν και συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω έναν 19χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε μόλις αφαιρέσει δύο (2) φορητούς Η/Υ και δύο (2) συστήματα αναπαραγωγής ήχου.
_________________________________________________________________________________
"ξαλάφρωναν" εργοστάσιο αλλά....

Συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», χθες (29-02-2012) το μεσημέρι, στην περιοχή της Αγχιάλου Θεσσαλονίκης, ένας 46χρονος ημεδαπός και ο 37χρονος Αλβανός συνεργός του, τη στιγμή που αφαιρούσαν από τις κτιριακές εγκαταστάσεις εγκαταλελειμμένου εργοστασίου ηλεκτρολογικό υλικό.


__________________________________________________________________________________
Ήθελε...ταχογράφους!
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνέλαβαν χθες (29-02-2012) το μεσημέρι, στην περιοχή του Ελ.Κορδελιού, 33χρονο ημεδαπό, ο οποίος αφού έσπασε τη τζαμαρία εταιρείας εμπορίας ταχογράφων-ταξιμέτρων, αποπειράθηκε να αφαιρέσει κιβώτια με αντίστοιχο εμπόρευμα.