1.2.12

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: διαρρήκτες συνελήφθησαν μετά από άγρια καταδίωξη


Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από καταδίωξη, η οποία ξεκίνησε όταν οι δράστες αγνόησαν σήμα στάσης αστυνομικών και επιχείρησαν να διαφύγουν

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 23χρονος ημεδαπός και 26χρονος Γεωργιανός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Κλοπή κατά συναυτουργία».



Ειδικότερα, ξημερώματα της 31-01-2012, στην περιοχή της Θέρμης, περιπολούντες αστυνομικοί, εντόπισαν τους συλληφθέντες να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα νωρίτερα από την ίδια περιοχή.

Παρότι πραγματοποιήθηκε αστυνομικό σήμα στάσης, οι δύο δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και επιχείρησαν να διαφύγουν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη και τελικά ακινητοποίηση του καταδιωκόμενου αυτοκινήτου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Μουδανιών.

Ακολούθησε έρευνα στο ακινητοποιημένο όχημα, όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός κλειδιών αυτοκίνητων των οποίων η κατοχή δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί, ένα ραδιοcd, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα ιδιοκτήτριας άλλου αυτοκινήτου, το οποίο οι δράστες είχαν αφαιρέσει την προηγούμενη ημέρα από την περιοχή του κέντρου και είχαν εγκαταλείψει, λόγω έλλειψης καυσίμων, σε παράδρομο πριν το κόμβο Θέρμης.