1.12.11

EFENPRESS: Είπε ο γάϊδαρος το πετεινό...κεφάλα! - Το αυτο" Ντε ... ΓΚΟΛ" του Πάγκαλου! - (βίντεο)

Image
Ο Θ. Πάγκαλος βρίζει τους εξεγερμένους πολίτες... γαλλιστί! (βίντεο)



Βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες Αγανακτισμένους χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι Canal 5, για την εκπομπή "Le monde en marche".

Απαντώντας σε ερώτηση του Γάλλου δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει όλους εκείνους, οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσια, είπε χαρακτηριστικά (στο 1:50' - 2:08):


"Θα εκφραστώ ελεύθερα όσο ελεύθερα εκφραζόταν ο στρατηγός de Gaulle. Αυτοί είναι κομμουνιστές, φασίστες, είναι μα...ες. Πώς δημιουργήθηκε αυτό το χρέος αφού μας δάνεισαν χρήματα; Μας δάνεισαν χρήματα επειδή είχαμε το χρέος".


Ο Θόδωρος Πάγκαλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην αγαπημένη του φράση «μαζί τα φάγαμε», την οποία προσπαθεί να την εξηγήσει και στα γαλλικά.

«Είπα τέσσερις λέξεις με τις οποίες έγινα διάσημος στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Και αυτές τις τέσσερις λέξεις θα προσπαθήσω να σας τις εξηγήσω στα γαλλικά: "Μαζί τα σπαταλήσαμε". Είναι απαράδεκτο γιατί πολύ λίγες κοινωνικές ομάδες αναγνωρίζουν την συμμετοχή τους στο σημερινό μας πρόβλημα, δηλαδή την χρεοκοπία στα δημοσιονομικά. Το πρόβλημα της Ελλάδος περιορίζεται σε αυτό. Δεν είμαστε μια φτωχή χώρα, αλλά μια χώρα όπου το κράτος για πολλά χρόνια σπατάλησε το δημόσιο χρήμα, ξοδεύοντας περισσότερα από αυτά που εισέπραττε», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την επίμαχη φράση που χρησιμοποίησε και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Στη συνέχεια όμως έκανε μια δήλωση που και αυτή θα συζητηθεί. «Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Καταρχήν γιατί είναι πιο ψηλά αλλά και γιατί είναι πιο έξυπνοι και βέβαια έχουν ωφεληθεί από το σύστημα»!





Τα λόγια του Θ. Πάγκαλου προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του εκπροσώπου τύπου του ΚΚΕ, Παναγιώτη Μεντρέκα, ο οποίος προέβη στο παρακάτω σχόλιο:

«Με τις αισχρές δηλώσεις του ο Θ. Πάγκαλος αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι αυτοί που μισούν και φοβούνται το λαό που αγωνίζεται είναι αδίστακτοι και διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να τον τσακίσουν. Η σιδερένια γροθιά της λαϊκής ενότητας και αντεπίθεσης είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στους εχθρούς του λαού».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr