1.12.11

ΑΠΟΥΣΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ Ε.Ε.

ΑΠΟΥΣΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ Ε.Ε.
Ελλάδα και Κύπρος άσκησαν βέτο στην πρόταση της Γαλλίας να συμμετάσχει και η Τουρκία

Άξιο απορίας ήταν αν η Τουρκία θα συμμετέχει τελικά στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις Βρυξέλλες και στην οποία αναμένεται να τεθεί επί τάπητος η Συρία.Όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες Ελλάδα και Κύπρος άσκησαν βέτο στη συμμετοχή της Τουρκίας στη συνάντηση.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και επικεφαλής διαπραγματευτής με την Ε.Ε., Egemen Bağış, είπε «η Τουρκία είναι δραστήρια εκεί και χωρίς την Ευρώπη» συμπληρώνοντας ότι η ένωση έχει πάθει «έκλειψη μυαλού».Η Τουρκία δεν προσκλήθηκε τελικά στην αυριανή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στην οποία θα τεθούν επί τάπητος η Συρία και το Ιράν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες Ελλάδα και Κύπρος άσκησαν βέτο στην γαλλική πρόταση η οποία έλεγε ότι «στη συνάντηση πρέπει να παραβρίσκεται και η Τουρκία».Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στις δηλώσεις που προέβη από τις Βρυξέλλες χαρακτήρισε ως «έκλειψη μυαλού» αυτήν τη στάση.

Ο Bağış χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής:

«Αν κάποιες χώρες μέσα στην Ε.Ε. πιστεύουν ότι θα αναπτύξουν μια αποτελεσματική σχέση με τη Συρία δίχως την Τουρκία, τότε αυτό είναι μια άλλη ένδειξη της έκλειψης μυαλού. Στο θέμα της Συρίας η Τουρκία τάσσεται υπέρ της ειρήνης, της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, των ελευθεριών. Ο κύριος Πρωθυπουργός έδωσε τις δέουσες εντολές για την ανακούφιση του πόνου του συριακού λαού».

«Κάποιες ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να συνεδριάσουν μόνες τους, μπορεί να προσκαλέσουν ή όχι την Τουρκία, αυτό δεν είναι πολύ σημαντικό. Είναι εμφανές το πόσο δραστήρια είναι η Τουρκία σε εκείνη την περιοχή και χωρίς την Ευρώπη…», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Τέλος ο Bağış ότι η στάση θα ακολουθήσει την πολιτική «βλέποντας και κάνοντας» για τις αποφάσεις που θα ληφθούν στις Βρυξέλλες.

ΠΗΓΗ:ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Επίσημο όργανο προπαγάνδας του Τουρκικού Κράτους