24.10.11

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ναυτεργατών.


Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια για μία εβδομάδα, ενώ οι εργαζόμενοι της ΠΝΟ δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν, ζητώντας από την κυβέρνηση τη διατήρηση του ΝΑΤ με συνέχιση της χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό, καθώς και διατήρηση των εφάπαξ παροχών, όπως αυτά χορηγούνται σήμερα.


Την ίδια ώρα, σε πολλά νησιά έχουν παρατηρηθεί σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και καύσιμα, ενώ δεκάδες φορτηγά με ευπαθή προϊόντα παραμένουν εγκλωβισμένα σε πολλά νησιά.

Χες το απόγευμα, επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία της γραμμής Πειραιάς-Ηράκλειο Κρήτης, έσπασαν το απεργιακό μπλόκο, στήνοντας κάλπες μέσα στα πλοία και ψηφίζοντας κατά των απεργιών.

Η ΠΝΟ αποφάσισε χθες τη συνέχιση της απεργίας της έως στις 06:00 το πρωί της Τρίτης και σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, παρά τη συνάντηση που είχαν τα μέλη της συνομοσπονδίας με τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ.Χρυσοχοΐδη, δεν επιλύονται τα συνολικά βασικά αιτήματα του κλάδου των ναυτικών.

Χθες το πρωί οι ναυτεργάτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά.
newsbomb