1.9.11

Οι...κατεχόμενοι "απελευθερωμένοι"


Ο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Β. ΚΥΠΡΟΥ

Τουρκοκυπριακή εημερίδα Αφρίκα 23-8-2011
Oι απόψεις και οι σκέψεις του πρεσβευτή της Τουρκίας Χαλίλ Υ. Ακτσά για του Τουρκοκυπρίους δεν έχουν αλλάξει καθόλου. Πάντα οργισμένος…Και έτοιμος να επιβάλει τιμωρίες !… Μακριά από ανεκτικότητα, αγάπη και κατανόηση ! Ακόμη από τότε που ήταν επικεφαλής της επιτροπής βοήθειας της TC, επισκεπτόμενος τότε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ντερβίς Έρογλου είχε παραπονεθεί για τους Τουρκοκύπριους. Ο Ακτσά έχει αναφέρει πως υπεύθυνοι για το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο είναι οι Τουρκοκύπριοι, ότι πρέπει να τιμωρηθούνε για αυτό και μάλιστα ζήτησε από τον Έρογλου να κινητοποιηθεί προς αυτήν τη κατεύθυνση !

Το βήμα αυτό του Ακτσά ήταν το πρώτο σημάδι της μετέπειτα πίεσης και επιβολών από τη μεριά της Άγκυρας. Ο νόμος για την μετανάστευση πέρασε! Οι μισθοί συρρικνώθηκαν κάτω και από αυτούς της Τουρκίας ! Δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί που ανήκουν στους Τουρκοκύπριους άρχισαν να χαρίζονται στο τουρκικό κεφάλαιο υπό την μορφή ιδιωτικοποιήσεων !
Όταν ο Έρογλου ανησύχησε από τις δηλώσεις του Ακτσά πως πρέπει οι Τουρκοκύπριοι να τιμωρηθούνε, μετέφερε αυτήν του την ανησυχία στην Άγκυρα και ζήτησε να απομακρυνθεί από τα καθήκοντα του ο Ακτσά.
Ούτε καν λήφθηκε υπολόγισαν το παράπονο του Έρογλου ! Το αντίθετο, συνεχίζουν ολοταχώς και με θράσος τις κινήσεις για την τιμωρία των Τουρκοκυπρίων !
Την στιγμή λοιπόν που ο Ακτσά είχε κηρυχθεί ως ανεπιθύμητο άτομο από όλα τα συνδικάτα και τους συλλόγους και από κόμματα της αντιπολίτευσης στην Β. Κύπρο, αυτός επιβραβεύτηκε διοριζόμενος πρεσβευτής στην Λευκωσία !