26.9.11

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Ο νέος πρόξενος της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη Τουγρούλ Μπιλτεκίν επισκέφτηκε τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα.Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο προσωρινά απομακρυνθείς από τα καθήκοντα του, ο Γ.Γ. της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Αναφέρθηκε ότι στην συνάντηση συζητήθηκαν τα πεδία συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες και αποφασίστηκε να δοθεί βαρύτητα στην στήριξη των τουριστικών, πολιτιστικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Αναφέρεται πως ο πρόξενος Τουγρούλ Μπιλτεκίν υπογράμμισε την ανάγκη για σχέδια συνεργασίας που θα στοχεύουν στην οικονομική ανάπτυξη Τουρκίας και Ελλάδας.
Επίσης ο πρόξενος Μπιλτεκίν ανέφερε πως ξέρει τα προβλήματα που προκαλούνε οι φυσικές καταστροφές και είπε ότι η Τουρκία σε έκτακτες περιπτώσεις είναι έτοιμη να παράσχει τα πάντα σε περίπτωση φυσικών καταστροφών στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Μετά την συνάντηση ο Τζιτζικώστας έκανε την εξής δήλωση :
¨Καταρχάς Καλωσορίζω στη Θεσσαλονίκη τον κ. Μπιλτεκίν, ένα νέο και έμπειρο διπλωμάτη. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει επάξια το έργο του απερχόμενου Προξένου και θα αναπτύξουμε μια στενή συνεργασία σε τομείς όπου μπορούμε να αποκομίσουμε και οι δύο πλευρές σημαντικά οφέλη. Δέχτηκα με ευχαρίστηση την πρότασή του να υπάρχει βοήθεια από τη γειτονική χώρα στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων φυσικών καταστροφών. Πιστεύω ότι μέσα από τέτοιες συνεργασίες μπορούμε να οικοδομήσουμε πιο στέρεες βάσεις στην ελληνοτουρκική προσέγγιση. Του εύχομαι ξανά επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.¨
 TOURKIKANEA.GR