30.9.11

Ραντεβού με Σαρκοζί στο Παρίσι


ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ REUTERS
Συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί θα έχει το απόγευμα της Παρασκευής στο Παρίσι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συμμετοχή του στη σύνοδο της ευρωασιατικής συνεργασίας, στην Πολωνία.
Ραντεβού με Σαρκοζί στο Παρίσι
Οπως αναφέρει στο σημερινό του φύλλο το "Εθνος" (Ρεπορτάζ: Φώφη Γιωτάκη) ο πρωθυπουργός που αμέσως μετά το Υπουργικό αναχωρεί για τη Βαρσοβία, δεν αποκλείεται να μεταβεί στο Παρίσι για να συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί.
Οπως είναι αναμενόμενο, ο κ. Παπανδρέου θέλει να ενημερώσει από κοντά τον Γάλλο πρόεδρο για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης σχετικά με την υλοποίηση των συμφωνηθέντων και την επιτάχυνση διαδικασιών με "ειδική" προτεραιότητα.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος που επιθυμεί, βέβαια, να φωτίσει ο Ελληνας πρωθυπουργός στην κατ' ιδίαν συνομιλία του με τον Γάλλο πρόεδρο είναι αυτή που οδηγεί στην άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του Ιούλη. Μία από τις φράσεις, άλλωστε, που επανέλαβε μαζί με τις δεσμεύσεις του και στην κυρία Μέρκελ αφορούσε στη διαχείριση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, με προφανή στόχο να υπογραμμίσει για άλλη μια φορά την ανάγκη συλλογικής αντίδρασης της Ευρώπης.
Δηλαδή, μη υποτιμώντας το τεράστιο πρόβλημα χρέους της Ελλάδας, να επισημάνει τις ευρύτερες διαστάσεις της κρίσης, για την οποία απαιτείται "ασπίδα προστασίας" για την Ευρώπη μέσω σημαντικών αποφάσεων των ηγετών της.
ethnos