1.8.11

Ήρθε το πρώτο AS-332 Super Puma της option - Η ολλανδική περίπτωση


Image
Ήρθε το ολοκαίνουριο νέο AS-332 Super Puma το οποίο θα ενταχθεί στην δύναμη της 384 ΜΕΔ. Είναι το πρώτο από τα δύο ελικόπτερα του τύπου που έχουν παραγγελθεί ως option στην προηγούμενη αγορά.  Το ελικόπτερο, με πλήρωμα αποτελούμενο από τον Διοικητή της 384 ΜΕΔ Αντισμήναρχο (Ι) Κίμωνα Χυτήρη, τον Αντισμήναρχο (Ι) Ιωάννη Καραγιώργο, τον Επισμηναγό (Ι) Δημήτριο Γκανάτσιο και το Σμηναγό (ΤΜΑ) Σωτήριο Δεληβελιώτη, προσγειώθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης μετά από πολύωρη πτήση από τη Μασσαλία.

Το ελικόπτερο έχει πλήρεις δυνατότητες εκτέλεσης αποστολών CSAR, δηλαδή έρευνας και διάσωσης μάχης. Βάσει των αναγκών για ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης απαιτούνται επιπλέον 15 ελικόπτερα του τύπου για να πληρωθούν τα αναγκαία σημεία στο ελληνικό Αρχιπέλαγος και να καλυφθούν οι ανάγκες.
Δυστυχώς το κονδύλι για την προμήθεια τους μειώθηκε στα 180 εκατ. ευρώ στο ΕΜΠΑΕ και μόλις και μετά βίας επαρκεί για την προμήθεια περίπου 8 μονάδων (κόστος του ελικοπτέρου που παραλήφθηκε 22 εκατ. περίπου).
Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί καταθέτουμε μία πρόταση απορρόφησης των 12 ολλανδικών Cougar (πρόκειται για Super Puma σε πιο "στρατιωτικοποιημένη" έκδοση) τα οποία μπορούμε να τα προμηθευτούμε σε κλάσμα του ποσού των 180 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε την ανάλυση και την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων που δικαιολογούν απόλυτα μια τέτοια κίνηση που εξασφαλίζει "εδώ και τώρα" τεράστια ισχύ αερομεταφοράς στις ελληνικές Ε.Δ., αφού τα ελικόπτερα είναι άμεσα παραδοτέα!
Στην υποδοχή του παρευρέθηκαν ο Διοικητής και Υποδιοικητής της Μονάδας και ο Ακόλουθος Άμυνας της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Image
Image
Image






defencenet