29.7.11

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών  για κατοχή (21) ασημένιων  νομισμάτων ρωμαϊκών χρόνων 
Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες της 28-07-2011, στη διασταύρωση των οδών Β.Όλγας με Παρασκευοπούλου, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 44, 51 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου για «την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». 
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί ομάδας «ΔΙ.ΑΣ» που  πραγματοποιούσαν τις καθιερωμένες εποχούμενες περιπολίες, παρατήρησαν την ύποπτη συμπεριφορά δύο πεζών ανδρών και μετά από αστυνομικό έλεγχο, εντόπισαν στην κατοχή τους και κατάσχεσαν 21 ασημένια νομίσματα. 
Κοντά στο  σημείο της σύλληψης των δύο ανδρών εντοπίστηκε σταθμευμένο  το ΙΧ αυτοκίνητό τους, έμφορτο με είδη παλαιοπωλείου (οικιακά σκεύη, διακοσμητικά είδη, κ.α), όπου τους ανέμενε ο 39χρονος, ο οποίος ομοίως συνελήφθη. 
Σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιας αρχαιολόγου Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, τα κατασχεμένα νομίσματα χρονολογούνται στους ρωμαϊκούς χρόνους και εμπίπτουν στις προστατευτικές Διατάξεις Νόμου για την καταπολέμηση της Αρχαιοκαπηλίας.  
____________________________________________________________________
ΑΔΕΙΑΖΕ ΤΣΑΝΤΕΣ!

  -Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου που ειδοποιήθηκαν για απόπειρα κλοπής εντός αστικού λεωφορείου και έσπευσαν στη συμβολή των οδών Γούναρη με Π. Μελά,συνέλαβαν το μεσημέρι της 27-07-2011, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο αλλοδαπές, ηλικίας 32 και 15 ετών.
Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο δράστιδες, αφού επιβιβάστηκαν σε αστικό λεωφορείο, εκμεταλλευόμενες τις συνθήκες συνωστισμού και κόβοντας με ψαλίδι τμήμα της τσάντας συνεπιβάτιδός τους, επιχείρησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν αντικείμενα από το εσωτερικό της.
__________________________________________________________________
  ΑΔΕΙΑΖΕ...ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ! 
  
-Συνελήφθη το μεσημέρι της 28-07-2011, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κουφαλίων, οι οποίοι πραγματοποιούσαν περιπολία στην Π.Ε.Ο Χαλκηδόνας-Βεροίας, 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Απόπειρα Κλοπής».
Ειδικότερα, ο 29χρονος εισήλθε στις εγκαταστάσεις εγκαταλελειμμένου-ανενεργού εργοστασίου πλινθοποιίας και αποπειράθηκε να αφαιρέσει καπάκια αεραγωγών από χυτοσίδηρο,έγινε όμως αντιληπτός και συνελήφθη από τους περιπολούντες αστυνομικούς
ERENPRESS