26.7.11

Στο Σύνταγμα θα... «κοιμηθούν» οι ιδιοκτήτες ταξί


Πανελλαδική πορεία πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες ταξί στο κέντρο της Αθήνας, αντιδρώντας στην απελευθέρωση τους επαγγέλματός τους. Αυτή τη στιγμή είναι συγκεντρωμένοι πάνω από 30.000 έξω από τη Βουλή, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του αρμόδιου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση.
Φωτ. Μάριος ΒαλασόπουλοςΦωτ. Μάριος ΒαλασόπουλοςΟι ιδιοκτήτες ταξί σχημάτισαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα πορεία, που κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με μαρτυρίες τους, δεν πρόκειται να φύγουν από το Σύνταγμα όλο το βράδυ, ενώ από αύριο θα ανακοινώσουν νέες κινητοποιήσεις.

Το μεσημέρι, χιλιάδες επαγγελματίες αυτοκινητιστές από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους, στην οδό Μάρνη. 
"Είμαστε πολλοί, είμαστε ενωμένοι και θα νικήσουμε", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους.
Φωτ. Μάριος ΒαλασόπουλοςΦωτ. Μάριος ΒαλασόπουλοςΣύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της κινητοποίησης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην κάθοδο της Πατησίων από Ιουλιανού, στην κάθοδο της Β. Σοφίας από Σέκερη, στην άνοδο της Λ. Συγγρού από Διάκου, στην Ακαδημίας από Κανάρη, στη Σταδίου από Αιόλου και στη Β. Αμαλίας από Συγγρού.
Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών των ιδιοκτητών ταξί που βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, παρέδωσαν πριν από λίγο στα κόμματα ψήφισμα με τα αιτήματά τους
enet