1.7.11

ΣΩΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

 Με απόφασή της η κυβέρνηση, απαγόρευσε τον απόπλου πλοίων με ελληνική ή ξένη σημαία από τα λιμάνια της Ελλάδας προς τη Γάζα.
Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές έχει λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης.
 Η απόφαση αυτή κάνει "χαλάστρα" στα σχέδια της Τουρκίας η οποία προσπάθησε να επιτύχει να  αναχωρήσουν τα πλοία από Ελληνικά λιμάνια, για να σαμποτάρει έτσι τις πολύ καλές σχέσεις της Ελλάδος με το Ισραήλ.

 Ευτυχώς η κυβέρνηση δεν "τσίμπησε" το δόλωμα και με την παραπάνω απόφαση, ανέτρεψε τα σχέδια της Τουρκίας.
Ήδη στο πλοίο Αμερικανικής σημαίας «Audacity of Hope», έγινε σύσταση να σταματήσει δεκαπέντε μόλις λεπτά μετά τον απόπλου του από το Πέραμα. Το πλοίο τελικά άραξε στο Κερατσίνι, όμως οι επιβαίνοντες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν το ταξίδι. Οι λιμενικοί πάντως προβάλουν σαν δικαιολογία για να το σταματήσουν το γεγονός πως το πλοίο δεν έχει air condition.
  
Μάλιστα έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Λιμενικό και τον πλοίαρχο, ωστόσο δύσκολα το πλοίο θα συνεχίσει το ταξίδι του.
Η σύσταση έχει γίνει παρουσία ειδικών δυνάμεων, γεγονός που μαρτυρά πως ο αποκλεισμός δεν πρόκειται να αρθεί.
Πολλοί πλοίαρχοι έχουν ήδη διαταχθεί να μην κατευθύνονται στη Γάζα, αφού έχει προσδιοριστεί θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ.
Αστυνομία και Λιμενικό διενεργούν ελέγχους σε σκάφη, πληρώματα και επιβάτες.
( πληροφορίες από το newsbomb )