1.6.11

Συνάντηση Βενιζέλου - Καρατζαφέρη στην βουλή - video-


Τις απόψεις ενός συνταγματολόγου όπως του Ευ. Βενιζέλου ζήτησε ο Γ. Καρατζαφέρης μετά την δήλωση «βόμβα» ότι σκέφτεται να αποσύρει την Κ.Ο του ΛΑΟΣ αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

Επισήμως αυτό που τονίζεται είναι ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για την σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 είπε: «Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αποσύρω τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό από την Βουλή. Να παραιτηθούμε όλοι για να ξεκινήσει η διαδικασία, δηλαδή, να λειτουργήσουμε σαν ένα “χαστούκι” σε ένα λιποθυμισμένο σύστημα».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.: «Σκέφτομαι πολύ σοβαρά πρωτοβουλίες που θα "ταρακουνήσουν" το πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς, κυβέρνηση και αξιωματική Αντιπολίτευση “περί άλλων τυρβάζουν”».



Το μεσημέρι, λίγες ώρες μετά τη δήλωση του στον τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε στη Βουλή, με τον Φίλιππο Πετσάλνικο, γεγονός που πυροδότησε νέες συζητήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις.

Βγαίνοντας από το γραφείο του προέδρου της Βουλής, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. περιορίστηκε να πει ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, με το ιδιαίτερο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, από όπου ενημερώθηκε ότι ο κ. Παπούλιας βρίσκεται εκτός Αθηνών, επικοινώνησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. έλαβε την απάντηση ότι η συνάντησή του με τον Κ. Παπούλια, θα οριστεί με την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Φίλιππος Πετσάλνικος: Δεν μου είπε τίποτα

Λίγο αργότερα, μετά την ολιγόλεπτη συνάντηση των δύο πολιτικών ανδρών, ο Φίλιππος Πετσάλνικος ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το περιεχόμενο της, είπε ότι συζητήσανε το θέμα της προ ημερησίας συζήτησης για το δημογραφικό που έχει αναβληθεί πολλές φορές.

Όταν επέμειναν οι δημοσιογράφοι, συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο να αποσυρθεί ο ΛΑ.Ο.Σ. από τη Βουλή απάντησε: «Δεν μου είπε τίποτα».
real