26.6.11

EFENPRESS: Εθνικά υπερήφανη και ορθή, η στάση της ΝΔ


Σκέψεις στη ΝΔ για έξοδο από το Ε.Λ.Κ.(;)

Του Κώστα Λασκαράτου
Όλα ανοιχτά μοιάζουν να είναι στηΝΔ, σχετικά με τις σχέσεις της παράταξης με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το μέλλον της σε αυτή.
Παρά τις αρχικές, επίμονες διαψεύσεις –στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια-, της φημολογίας που ήθελε το ΕΛΚ να «διώχνει» από τους κόλπους του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, λόγω της στάσης του στο εσωτερικό της χώρας, τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν και όλες οι σκέψεις φαίνεται πως είναι πια στο τραπέζι.

Η χαρακτηριστική αργοπορία, επίσημης διάψευσης, δημοσιεύματος Γερμανικής εφημερίδας, ευρείας κυκλοφορίας, περί ενδεχομένου κυρώσεων στη ΝΔ από το Ε.Λ.Κ, μαρτυρά και το κλίμα στη «Συγγρού», που φέρεται να διερευνά από πού πηγάζουν, τέτοιου είδους πληροφορίες.
Στελέχη του κόμματος και ευρωβουλευτές της ΝΔ, συνεχίζουν να δηλώνουν πως τέτοιο θέμα ουδέποτε έχει τεθεί ενώ κάνουν λόγο για ειδικό δικαίωμα της ΝΔ, άσκησης βέτο, σε θέματα εθνικού χαρακτήρα, στα οποία εντάσσουν και το Μεσοπρόθεσμο.
Μάλιστα, οι επαφές στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά με το Ε.Λ.Κ. συνεχίζονται κανονικά. Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, κ. Νότης Μηταράκης, θα λάβει έτσι μέρος, αύριο Δευτέρα 27 Ιουνίου, στη Συνεδρίαση της Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, δείχνοντας πως δεν έχει αλλάξει κάτι στις σχέσεις της ΝΔ με τους ευρωπαίους ομοϊδεάτες της.
Ωστόσο η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, με δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 97,2, έδειξε να προτιμά το ενδεχόμενο εξόδου ή αποχώρησης της ΝΔ από το ΕΛΚ, από την αλλαγή στάσης τουκόμματος, σε κρίσιμα θέματα όπως το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Δήλωσε μάλιστα εμφατικά πως αναμένει από «οποιονδήποτε να πάρει θέση και να πάρει θέση ευθύνης. Ακόμη και το ΕΛΚ, θα πρέπει να απαντήσει αν η ΝΔ είναι μακριά από τις θέσεις και τις απόψεις του ή αν το ίδιο το ΕΛΚ αρμενίζει προς άλλη κατεύθυνση…».

Ακολουθεί χαρακτηριστικός διάλογος:
Απ: Κορυφαίο ζήτημα είναι η στάση και η θέση της ΝΔ, η οποία δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος σε οποιοδήποτε βήμα και για οποιοδήποτε λόγο, βάζοντας το συμφέρον της πατρίδας μπροστά.
Ερ: Εν ανάγκη θα δεχτείτε και διαγραφή από το Ε.Λ.Κ., μπρος το να αλλάξετε απόψεις;
Απ: Μα, αν δεν υιοθετήσουν ότι το μείγμα της πολιτικής είναι λανθασμένο και ουσιαστικά βυθίζει τη χώρα στη μιζέρια και στη φτώχεια, τότε εμείς δεν θα ανακρούσουμε πρύμναν να υπαναχωρήσουμε στις απόψεις μας. Θα επιμείνουμε σε αυτές γιατί θεωρούμε ότι είναι σωστές.
Ερ: Προτιμάτε να βρεθείτε εκτός Ε.Λ.Κ….
Απ: Προτιμάμε κάλιον το συμφέρον του ελληνικού λαού και της χώρας…
Ερ: Ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βρεθείτε εκτός ΕΛΚ;
Απ: Με οποιοδήποτε κόστος. Αυτή είναι η άποψή μου»
newsbomb