1.5.11

Κυβερνητικά «όχι» στην αναδιάρθρωση

Κατά της αναδιάρθρωσης τάχθηκαν με συνεντεύξεις τους δύο υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε ως σφάλμα τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», σημειώνοντας ότι «πρέπει επειγόντως να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος φημών και συζητήσεων που ανεβάζουν τα επιτόκια και τα ασφάλιστρα κινδύνου, μειώνουν συνεχώς την αξία των ελληνικών ομολόγων, οδηγούν σε αναπαραγωγή των ίδιων φημών και συζητήσεων».


Ο υπουργός Άμυνας προτείνει την ανάγκη να υπάρξει ένα έξυπνο και πιο αναπτυξιακό μνημόνιο, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια πολιτική συμφωνία με συγκεκριμένους στόχους που όσο περισσότερο τους προσεγγίζουμε τόσο πιο εύκολος θα γίνεται ο δρόμος των διευκολύνσεων για τους εταίρους και τους δανειστές μας.

Κατά της αναδιάρθρωσης τάσσεται και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδης. Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», σημειώνει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους θα ήταν αρνητική και για την ευρωζώνη, αλλά και για την ελληνική οικονομία. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης διερωτήθηκε σε «τι θα ωφελήσει η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους, αν δεν αλλάξουμε την ταυτότητα της οικονομίας μας».

Πηγή: Newscode.gr/newsbomb