1.4.11

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Μπουτάρης: "Όποιος αρνηθεί μετάταξη απολύεται"




ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΠΕ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
Δεν μασάει ο δήμαρχος και το έχει αποδείξει. Σήμερα ο Γιάννης Μπουτάρης είπε πως θα απολυθεί όποιος εργαζόμενος στο δήμο Θεσσαλονίκης αρνηθεί τη μετάταξή του...

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε πως θα απολύσει όποιον αρνηθεί να δουλέψει. "Αν δεν συγκρουστώ με το σύστημα δεν βγαίνει άκρη, το έχω πάρει απόφαση", τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης, δηλώνοντας αποφασισμένος να εξισορροπήσει το προσωπικό του δήμου με βάση τις ανάγκες του με εσωτερικές μετατάξεις.

"Όποιος αρνηθεί να δουλέψει θα απολυθεί", διευκρίνισε μάλιστα για όσους ενδεχομένως απορρίψουν τη μετάταξη. "Κάποιος που προσελήφθη για οκτώ μήνες στην καθαριότητα και βρήκε τον τρόπο να πάει σε άλλη υπηρεσία θα πάει εκεί που μπορεί να προσφέρει, όχι εκεί που δεν μπορεί", τόνισε με νόημα, εξηγώντας πως υπάρχουν υπηρεσίες όπου το προσωπικό περισσεύει και άλλες όπου δεν επαρκεί.

Αναφερόμενος στο θέμα με τα σκουπίδια είπε πως σε τρεις με τέσσερις ημέρες θα εξομαλυνθεί η κατάσταση. Εκτίμησε πως μέχρι τη Δευτέρα η πόλη θα βρίσκεται σε μία «κανονική κατάσταση», εξηγώντας πως αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι πεντακάθαρη αλλά πως τα απορρίμματα θα μαζεύονται με το σωστό ρυθμό.

Η επιχείρηση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με έως 30 απορριμματοφόρα του δήμου, απορριμματοφόρα της ιδιωτικής εταιρείας που συμμετέχει αλλά και απορριμματοφόρο για την ανακύκλωση.

Απαντώντας στις κατηγορίες του πρώην δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου πως η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο γιατί δεν έγιναν έγκαιρα προσλήψεις, ο κ. Μπουτάρης απάντησε πως το σύστημα που άφησε πίσω του ο κ. Παπαγεωργόπουλος είναι διαλυμένο και πως ο ίδιος αποτελεί παρελθόν.

Για τα οικονομικά του δήμου ο δήμαρχος είπε πως αν δεν βρεθεί λύση πράγματι δεν θα είναι δυνατή η καταβολή όχι μόνο της μισθοδοσίας αλλά και των προνοιακών επιδομάτων, ενώ δεσμεύτηκε πως δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των δημοτικών τελών.

thestival/ taxalia