13.4.11

"ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ !!! ( Γάτες, ψάρια και...ληγμένα πυρομαχικά!!!)

View Image
Τελικά τα ψάρια με φουσκώνουν...


Στρατιωτική άσκηση στη Χίο με εκπαιδευτικά πυρά....ενόχλησε τα ψάρια!
Κάτι τέτοιο αναφέρει το πιο κάτω άρθρο, χαρακτηρίζοντας τις ασκήσεις...αυθαίρετες!
Δεν θα γράψουμε για την ασχετοσύνη του άρθρου με την πραγματικότητα, ούτε για τη νοημοσύνη των "υπερασπιστών του περιβάλλοντος".


Εκείνο που θα τους πούμε με δυο λόγια είναι, να φυλάξουν τους χαρακτηρισμούς "αυθαίρετες" για τους Τούρκους, όσο για την τύχη των ..."αλιευτικών πεδίων" να κάνουν τα παράπονα στον ΟΗΕ όταν οι Τούρκοι ισοπεδώσουν την περιοχή, βασιζόμενοι στις ηλιθιότητες και στην περιβαλλοντολογική ευαισθησία ορισμένων που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου...



 Φαίνεται ότι η συντάκτρια του άρθρου και οι ...ενοχλημένοι από τη δραστηριότητα του στρατού μας, ξέχασαν ή δεν διδάχθησαν τι έκαναν παλαιότερα στους Χιώτες οι Τούρκοι.
Ας ανοίξουν κανένα βιβλίο να δουν τι τους περιμένει αν ο Στρατός μας σταματήσει να τους...ενοχλεί με τις ασκήσεις και με την παρουσία του.


Εάν βασίζονται στην..."Ελληνοτουρκική φιλία" ας θυμηθούν εκείνο το ρητό  που λέει για το λύκο που άλλαξε την...προβιά του.


 Θα πρέπει μερικοί να το χωνέψουν, ότι και ασκήσεις θα γίνονται και τα ορυχεία του χρυσού θα ξαναλειτουργήσουν  και ό,τι άλλο χρειάζεται η Πατρίδα θα γίνει και δεν μας ενδιαφέρουν οι παράλογες και ανόητες "ευαισθησίες" για το περιβάλλον ( ποιο περιβάλλον, των αυθαιρέτων κτισμάτων, των σκουπιδότοπων, των καμμένων δασών για οικοπεδοποίηση κ.λ.π.) ή για τον τουρισμό που ΘΑ έλθει το καλοκαίρι και Θα ενοχληθεί που έγιναν στρατιωτικές  ασκήσεις στην παραλία το...χειμώνα!!!
 Το ...κακό -αναφέρεται στο άρθρο- είναι ότι τα βλήματα ήταν....ληγμένα ή επρόκειτο να λήξουν σύντομα!!! από τον μπακάλη  του "καφέ της Χαράς" τα αγόρασαν ;( Η ασχετοσύνη  δεν έχει όρια )!
Αλήθεια τι είναι αυτός ο διευθυντής του... Αρχιπελάγους; Έχει καμιά σχέση με τον ...Ποσειδώνα;


 Πολύ φοβόμαστε,  αν επικρατήσει αυτή η "λογική", ότι  οι τουρίστες που  περιμένουν να έλθουν από την Τουρκία το καλοκαίρι, θα φορούν χακί "συνολάκια" παραλλαγής και τότε αυτοί θα γίνουν ..."τουρίστες"


  Η Χίος είναι Ελλάδα και κανείς δεν θα εμποδίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας να ασκούνται  για να πετάξουν τον εχθρό στη θάλασσα εάν και όταν χρειασθεί.


 Επιτέλους τα γρόσια δεν θα πρέπει να υποβαθμίζουν τον πατριωτισμό ορισμένων.


EFENPRESS/c 

Στρατιωτική "άσκηση τρόμου" στη Χίο

Ιωάννα Παχούλη
Αυθαίρετες στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποίησε ο στρατός στο χωριό Σιδηρούντα της Χίου την περασμένη Δευτέρα, βομβαρδίζοντας θάλασσα και στεριά και σπέρνοντας φόβο και τρόμο στους κατοίκους, σύμφωνα με το tvxs. Παράλληλα, η εκτεταμένη περιβαλλοντική καταστροφή δημιουργεί πολλαπλές και δικαιολογημένες αντιδράσεις.
Όλα ξεκίνησαν το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας όταν οιεκρήξεις που σημειώθηκαν από τιςστρατιωτικές ασκήσεις στο χωριόΣιδηρούντα της Χίου κατέστρεψαν μερικά από τα τα ήδη υποβαθμισμένααλιευτικά πεδία αλλά έπληξαν καιπαραλίες που σε λίγες μέρες θα αποτελούν τουριστικά θέρετρα, σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ τουtvxs.
Τον άμεσο τερματισμό της στρατιωτικής άσκησης ζήτησε το Αρχιπέλαγος, η οποία έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή. Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν και από την πλευρά των κατοίκων, όπου απευθυνόμενοι στον αντιπεριφερειάρχη Χίου Κώστα Γανιάρη, ζήτησαν την άμεση διακοπή των ασκήσεων. Η απάντηση του όμως μάλλον δεν τους ικανοποίησε αφού υποστήριξε πώς τα βλήματα που χρησιμοποιούνται στην άσκηση είναι πέρα για πέρα ασφαλή! Το πρόβλημα ήταν ότι κανείς δεν ενημερώθηκε γι΄αυτήν την κατάσταση.


Σήμερα σειόταν ο κόσμος. Δεν υπάρχει ούτε ένα σκάφος στη θάλασσα... δεν υπάρχουν ούτε καν μέτρα ασφαλείας. Είναι προσβλητικό. Δεν αλλάζει τίποτα σε αυτή τη χώρα.” τονίζει ο διευθυντής του Αρχιπελάγους. Αποκαλυπτική της κατάστασης είναι και η άποψη ενός εκ των κατοίκων“Έλεος κύριοι, μην παίζετε με τη νοημοσύνη μας, ούτε με την υγεία μας.”


Για εκτεταμένη περιβαλλοντική καταστροφή μιλούν οι ειδικοί (...)
Ενώ ο στρατός διαβεβαιώνει για την “τακτοποίηση” όλων των περιβαλλοντικών ζητημάτων που προκλήθηκαν από τις ασκήσεις τους, το Αρχιπέλαγος κάνει λόγο για τεραστίου μεγέθους οικολογική καταστροφή η οποία συνοδεύεται με το θάνατο δισεκατομμυρίων οργανισμών σύμφωνα με το tvxs.
Αυτό το παιχνίδι που παιζόταν τόσα χρόνια είναι μια καταστροφή οικονομική και περιβαλλοντική.
 Τώρα κάποιος ταξίαρχος αποφάσισε να εκπαιδεύσει τους φαντάρους. Τα περισσότερα από τα βλήματα αυτά είναιληγμένα ή πλησιάζει η λήξη τους”, αναφέρει ο διευθυντής του Αρχιπελάγους σημειώνοντας για ακόμη μια φορά τη σπουδαιότητα του συμβάντος.
(cosmo.gr)