1.3.11

Επιτυχημένες δοκιμές του Trοphy στο Ισραήλ

ImageΤο ισραηλινό σύστημα αυτοπροστασίας Trophy της Rafael, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές διάρκειας έξι εβδομάδων στις ΗΠΑ. Τα συστήματα υατορποστσίας αρμάτων μάχης, μεταξύ τους φυσικά και το Trophy< παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε μία ολοκληρωμένη παρουσίαση στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί. Τόσιο η εταιρεία, όσο και ο αμερικναικός Στρατός εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα.
Το Trophy είχε τοποθετηθεί επάνω σε ισραηλινό όχημα Stryker (πρόκειται για οχήματα που αγοράστηκαν για αξιολόγηση στο παρελθόν) και οι δοκιμές περιελάμβαναν διαφορετικά σενάρια με ποικιλία βλημάτων και κεφαλών........

Η λειτουργία του συστήματος βασίζεται σε τρία κύρια στάδια: εντοπισμός απειλής και παρακολούθησή της, εξαπόλυση αντιμέτρων και εξουδετέρωσή της.
Η εκτόξευση των αντιμέτρων γίνεται μόνο κι εφόσον κάποιο αντιαρματικό βλήμα κατευθύνεται επάνω σε συγκεκριμένο όχημα. Δηλαδή, το σύστημα εντοπισμού του δεν υπάρχει περίπτωση να «ξεγελαστεί».
Επιπλέον, γίνεται ακριβής εντοπισμός της απειλής μέσω του Συστήματος Μάχης, κάτι που σημαίνει ότι τα όπλα του οχήματος (πυροβόλο, πολυβόλα κ.λπ.) μπορούν να στραφούν για βολές κατά του αντιπάλου.
 defencenet.gr