«Δεν θα κλειστούμε στα γραφεία μας, θα είμαστε κοντά στο λαό, άλλωστε γι αυτό μας ψήφισαν οι πολίτες», δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Μιλώντας για την έξοδο από την κρίση, εκτίμησε ότι φως στο τέλος του τούνελ θα φανεί το 2012, όταν και η οικονομία θα επιστρέψει σε θετικό πρόσημο.
Απευθυνόμενος στους υπουργούς υπογράμμισε ότι τα χρονοδιαγράμματα για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι σφιχτά και θα χρειαστεί δουλειά για να τηρηθούν.
"Να ξεφύγουμε από την αδράνεια της συνήθειας"
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της ποιότητας της νομοθετικής λειτουργίας. Κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης να κάνουν μια νέα αρχή. Όπως είπε, θα τους αποσταλεί κείμενο - "ερωτηματολόγιο" για το τι θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη όταν νομοθετούν. "Θέλουμε να διευκολύνουμε τον πολίτη και αυτή είναι η βασική μας κατεύθυνση", τόνισε.
Επανέλαβε ότι οι υπουργοί δεν είναι διαχειριστές της καθημερινής γραφειοκρατίας και των γραφειοκρατικών προτεραιοτήτων και πρόσθεσε ότι δεν είναι εύκολο να ξεφύγουν τα υπουργεία και οι διοικήσεις από την "αδράνεια της συνήθειας".
enet.gr