Δικογραφία σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε βάρος 31χρονου ομογενούς και 26χρονου αλλοδαπού για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».
Ειδικότερα από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα – προανάκριση που διενήργησε η παραπάνω Υπηρεσία προέκυψε ότι:
- ο 31χρονος δρώντας κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου – Μαΐου 2010 εισήλθε σε 7 διαμερίσματα του κέντρου και της Δυτικής Θεσσαλονίκης απ΄όπου αφαίρεσε 3 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 3 κινητά τηλέφωνα, διάφορες άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα – χρυσαφικά, και 400 ευρώ.
- ο 26χρονος κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου – Μαΐου 2010 εισήλθε σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης απ΄οπου αφαίρεσε 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και 300 ευρώ.
- επίσης το Μάιο του 2010, οι παραπάνω, από κοινού, εισήλθαν σε γραφεία εταιρείας στο κέντρο της πόλης απ΄όπου αφαίρεσαν 4 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, χρηματοκιβώτιο που περιείχε 100 ευρώ και μία συναλλαγματική 1.100 ευρώ, καθώς επίσης και διάφορα έγγραφα – αντικείμενα της εταιρείας.
Η συνολική αξία των προαναφερόμενων αφαιρεθέντων αντικειμένων εκτιμάται ότι ανέρχεται στις 17.570 ευρώ περίπου.