Μετά από βίαιες συγκρούσεις και μάχες στην Μπεν Τζαουάντ, ι αντικαθεστωτικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Ναουαφαλίγια προελαύνοντας ακόμα πιο δυτικά προς τη Σύρτη, γενέτειρα του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Σύρτης,πραγματοποίησαν οι συμμαχικές δυνάμεις, όπου, σύμφωνα με εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης , τρεις άμαχοι έχασαν τα ζωή τους .
Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ανταρτών, η Σύρτη, έχει πέσει στα χέρια των αντικαθεστωτικών από τα ξημερώματα αλλά η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα και το τοπίο παραμένει θολό.
Κατάπαυση του πυρός στην Μιζουράτα
Έπειτα από σφοδρούς βομβαρδισμούς της πόλης από τις δυνάμεις του Μουαμέρ Καντάφι , το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός στην πόλη Μιζουράτα, αφού «οι κυβερνητικές μονάδες κατά της τρομοκρατίας σταμάτησαν την επίθεση κατά των ένοπλων ομάδων των τρομοκρατών», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση .
Σύμφωνα με εκπρόσωπο των εξεγερμένων, εκτός από τους βομβαρδισμούς, ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούσαν τους πολίτες με αποτέλεσμα οκτώ άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους και πάνω από 24 να τραυματιστούν.
Εν τω μεταξύ, το Κατάρ έγινε η πρώτη αραβική χώρα που αναγνώρισε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο των εξεγερμένων ως τον επίσημο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού, προκαλώντας την οργή των λιβυκών αρχών. Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε η λιβυκή τηλεόραση, η κίνηση αυτή από το «κρατίδιο» του Κατάρ ισοδυναμεί με «ξεκάθαρη ανάμειξη» στα εσωτερικά της Λιβύης.
Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσαν ότι «ο Καντάφι πρέπει να φύγει αμέσως» τους υποστηρικτές του να «τον εγκαταλείψουν πριν είναι πολύ αργά», σε κοινή τους ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα, παραμονή της συνόδου στο Λονδίνο του «ομάδας επαφής» για τη Λιβύη.
real.gr