3.2.11

Σοβαρά προβλήματα στο λεκανοπέδιο από την πλημμύρα



Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται στα Νότια και Βόρεια Προάστια της Αττικής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, στη Γλυφάδα έχουν πλημμυρίσει αρκετοί δρόμοι, ενώ σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται και στις περιοχές της Εκάλης και των Μελισσίων....


Στην παραλιακή Λ. Ποσειδώνος, το νερό σε κάποια σημεία φτάνει ακόμη και το μισό μέτρο, προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα. Το κύριο πρόβλημα, εντοπίζεται στο κομμάτι από το παλιό αεροδρόμιο μέχρι το Καλαμάκι...


Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που φτάνουν ακόμη και τα 8 Μποφόρ, είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση δέντρου στην περιοχή της Γλυφάδας, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, η βροχόπτωση θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.
Σε κλοιό κακοκαιρίας ολόκληρη η Ελλάδα
Αν και η Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρθηκε στην πρόβλεψη της σε κακοκαιρία εξπρές, εντούτοις φαίνεται πως έστω κι αν διαρκέσει κάτι παραπάνω από ένα 24ωρο, ήταν αρκετή για να προκαλέσει έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε μερικό απαγορευτικό απόπλου, καθώς στα πελάγη πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, που σε περιοχές φτάνουν τα 9 Μποφόρ. Κλειστό είναι το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ υπήρξαν ακυρώσεις δρομολογίων από τον Πειραιά με προορισμό τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Λόγω έντονης χιονόπτωσης, από τις 5.00 το απόγευμα της Πέμπτης, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών, λεωφορείων και των οχημάτων βαρέως τύπου στην εθνική οδό Τριπόλεως-Σπάρτης. Η κυκλοφορία των επιβατικών αυτοκινήτων πραγματοποιείται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η αστυνομία μάλιστα, κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος και να είναι εφοδιασμένοι υποχρεωτικά με αλυσίδες.

Προβλήματα όμως έχουν αναφερθεί και σε αρκετές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, λόγω έντονων χιονοπτώσεων. Στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, ήδη για όσους κινούνται με κατεύθυνση προς Καρπενήσι, η συγκοινωνία γίνεται μόνο με αλυσίδες, αφού το ύψος του χιονιού σε διάφορα σημεία ξεπερνά και τα 50 εκατοστά.

Στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα, η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες, ενώ σε κάποια τμήματα έχει διακοπεί η κυκλοφορία από νταλίκες οι οποίες προσπάθησαν να κινηθούν χωρίς αλυσίδες με συνέπεια να ντεραπάρουν. Στην περιοχή κινούνται μηχανήματα αποχιονισμού, που θα επιχειρήσουν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Στο δρόμο Λαμίας-Άμφισσας, η χιονόπτωση είναι ισχυρή στην περιοχή του Μπράλου και η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες. Στην περιοχή του Μπράλου έχουν ντεραπάρει νταλίκες δυσκολεύοντας έτσι την κυκλοφορία.
real.gr