14.2.11

Υπάρχει σχέδιο για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας;



Με ερώτηση που κατέθεσε τόσο στην βουλή όσο και στο ευρωκοινοβούλιο το Κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας ζητά να πληροφορηθεί πιο είναι το σχέδιο για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και αν υπάρχει αντίστοιχη διεθνής εμπειρία.

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε δήλωσή της τονίζει πως το βασικό πρόβλημα της οικονομίας δεν είναι η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αλλά "οι δαπάνες του σπάταλου κομματικού κράτους".

Η Δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη...


«Κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία και τρόικα συμφωνούν λίγο πολύ ότι εκποιώντας τη δημόσια περιουσία είτε σε 5 είτε σε 2 χρόνια, μπορούν να μαζευτούν 50 δις ευρώ για να αντιμετωπιστεί έτσι το πρόβλημα του χρέους.

Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει ότι το βασικό πρόβλημα της οικονομίας είναι οι δαπάνες του σπάταλου κομματικού κράτους, που βάζει ανυπέρβλητα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και τον ιδιωτικό τομέα. Επειδή ακριβώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αρνούνται να σηκώσουν το βάρος αυτής της σύγκρουσης με τα συμφέροντα του κρατισμού, πετούν την μπάλα στην εξέδρα.

Σωστή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σημαίνει σχέδιο που θα μπορεί να φέρει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Γι' αυτό και εμείς ζητάμε με ερωτήσεις που καταθέσαμε στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο, να μας πουν ποιο είναι το σχέδιο και ποια η αντίστοιχη διεθνής εμπειρία και αν μπορεί μέσα σε αυτή τη συγκυρία να έχει αποτελέσματα η εξαγγελία εκποίησης της δημόσιας περιουσίας».
real.gr