26.1.11

Τα αποτελέσματα του χαϊδέματος....

ΔΕΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣΑντάρτικο των… δικαστηρίων από τους «Πυρήνες»
26/01/2011
Το αντάρτικο των πόλεων έχει εξελιχθεί σε… αντάρτικο των δικαστηρίων, καθώς παγιώνεται πλέον νέα μορφή αγώνα.

Η δίκη των έξι κατηγορουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» κινδυνεύει να εξελιχθεί σε διαδικασία στην οποία δεν θα συμμετέχουν ούτε κατηγορούμενοι, ούτε συνήγοροι.

Οι έξι νεαροί που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγούν με την στάση τους σε διαρκείς διακοπές, αρνούμενοι ουσιαστικά να πάρουν μέρος στην διαδικασία, είτε αρνούμενοι να παραστούν, είτε μη αναγνωρίζοντας τους συνηγόρους τους. ...

Μετά τα προχθεσινά επεισόδια, χθες τέσσερις από τους 18 νεοδιορισθέντες συνηγόρους αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπόθεση, καθώς, όπως είπαν, οι κατηγορούμενοι δηλώνουν πως δεν τους αναγνωρίζουν.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν μόνο οι τρεις ελεύθεροι κατηγορούμενοι Μανόλης Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης, οι οποίοι, επίσης, δήλωσαν πως δεν αποδέχονται τους δικηγόρους, που διόρισε το δικαστήριο.

Η πρόεδρος ανέγνωσε βεβαίωση από τις φυλακές, ότι οι έξι κρατούμενοι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στο δικαστήριο και να παραστούν στη δίκη.

Οι τρεις παρόντες κατηγορούμενοι, αφού τόνισαν ότι δεν αναγνωρίζουν τους διορισθέντες συνηγόρους τους, ζήτησαν ολιγοήμερη διακοπή της δίκης προκειμένου, όπως είπαν, να έρθουν σε επαφή με τους συνηγόρους τους και να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Η μητέρα του κατηγορουμένου Παναγιώτη Μασούρα ζήτησε το λόγο από την πρόεδρο και ζήτησε να δοθεί παράταση, ώστε οι γονείς να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους. Όπως είπε, «τα παιδιά μας είναι σε σύγχυση, προχωρούν σε απεργία πείνας, θα πεθάνουν για μια δίκη που οδηγεί σε δυσβάσταχτες ποινές».

Το λόγο ζήτησε και ο πατέρας της κατηγορουμένης Κωνσταντίνας Καρακατσάνη, που ζήτησε από το δικαστήριο, να μεριμνήσει ώστε οι γονείς να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους.

Τελικά το δικαστήριο προχώρησε στο διορισμό νέων δικηγόρων για τους έξι κρατούμενους, ενώ διέταξε να αποσταλεί απόσπασμα των πρακτικών στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και στο Δικηγορικό Σύλλογο όσον αφορά τους δικηγόρους που δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται το διορισμό τους καθώς και εκείνους που δεν εμφανίστηκαν καθόλου στο δικαστήριο.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος Ερρίκος Ράλλης ζήτησε από το δικαστήριο να ξανασκεφθεί τις αποφάσεις του, τόσο για την παρακράτηση ταυτοτήτων στην είσοδο όσο και για το ζήτημα της καταγραφής των πρακτικών.



www.elzoni.gr