ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ "ΠΡΟΛΗΨΗ" ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ!!!

Περιπολούντες αστυνομικοί Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες της 05-01-2011, συνέλαβαν δύο επίδοξους ημεδαπούς ληστές, ηλικίας 28 και 30 ετών.
Ειδικότερα, ο 28χρονος, κινούμενος με ΙΧ αυτοκίνητο στην οδό Γιαννιτσών, πλησίασε 46χρονη πεζή γυναίκα και με το πρόσχημα παλιότερης γνωριμίας τους, την έπεισε να επιβιβασθεί στο όχημά του. Ακολούθως, αφού την οδήγησε σε απομονωμένο και σκοτεινό σημείο του κέντρου της πόλης, ακινητοποίησε το όχημά του και με τη βοήθεια συνεργού του, επιχείρησαν να ληστέψουν τη 46χρονη γυναίκα.
Οι ύποπτες κινήσεις τους όμως, έγιναν αντιληπτές από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν προληπτικούς ελέγχους στη συγκεκριμένη περιοχή, με αποτέλεσμα οι δύο ληστές να συλληφθούν επ΄αυτοφώρω!!!
__________________________________________________
" ΕΝ ΤΩ ΠΡΑΤΤΕΣΘΑΙ"
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς που κινητοποιήθηκαν άμεσα και έσπευσαν σε αποθήκη υπεραγοράς (S/M), στην περιοχή της Ευκαρπίας, δύο άτομα, ηλικίας 44 και 32 ετών (ομογενής και αλλοδαπός, αντίστοιχα), για απόπειρα κλοπής.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Α.Τ Πολίχνης- Ευκαρπίας, με τη συνδρομή αστυνομικών ομάδας «Ζ», διερευνώντας την ενεργοποίηση συστήματος συναγερμού αποθήκης, όπου φυλάσσονταν εργαλεία και επαγγελματικά ψυγεία, εισήλθαν στο εσωτερικό αυτής, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τα προαναφερόμενα άτομα, τη στιγμή που αφαιρούσαν εξαρτήματα χαλκού και τμήματα ψυγείων.
Σε σακίδιο του 44χρονου, βρέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ενώ σε ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο είχαν σταθμεύσει στον αύλειο χώρο της αποθήκης, εντοπίστηκε ένα τσεκούρι, ένα αλυσοπρίονο και ένα σιδηροπρίονο.
___________________________________________________________
Σύλληψη ανήλικης αλλοδαπής για κλοπή
Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ανήλικη αλλοδαπή, η οποία την 05-01-2011 και ώρα 11.25, εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών στο κέντρο της πόλης και αφού αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος μικρό χρηματικό ποσό, τράπηκε σε φυγή.
Ο 34χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος, αντιλαμβανόμενος την πράξη της νεαρής, ενημέρωσε άμεσα το Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να εκδοθούν αστυνομικές αναζητήσεις, η ανήλικη να εντοπιστεί και να συλληφθεί λίγα λεπτά αργότερα, από αστυνομικούς ομάδας «ΔΙ.ΑΣ».
____________________________________________________________
Συνελήφθη "δραστήριος" διαρρήκτης!
Προ εικοσαημέρου περίπου, στο πλαίσιο των καθημερινών αστυνομικών περιπολιών, συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός, ο οποίος οδηγούσε ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο είχε αφαιρέσει από την περιοχή της Μενεμένης.
Ακολούθησε επισταμένη αστυνομική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι ο 25χρονος, από τις 04 ως τις 12-12-2010, δρώντας κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης (Αμπελόκηποι, Εύοσμος, Κορδελιό), διέρρηξε συνολικά (10) οχήματα, απ΄όπου αφαίρεσε ηχοσυστήματα, ηλεκτρονικά είδη και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.
