21.12.10

Βρήκαν το οπλοστάσιο της Εργκενεκόν


Εκρηκτικά, μεγάλη ποικιλία φορητών όπλων και πυρομαχικών, χειροβομβίδες, ακόμη και δέκα εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων μιας χρήσης, περιλαμβάνει το οπλοστάσιο της Εργκενεκόν, της οργάνωσης που θα προκαλούσε συστηματικά αναταραχή στην Τουρκία, εξαπολύοντας τρομοκρατικές επιθέσεις, με στόχο να δεχθεί η κοινή γνώμη της χώρας ένα «εθνοσωτήριο» πραξικόπημα το οποίο θα ανέτρεπε τον «ισλαμιστή» πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνησή του.

Ενώ στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης συνεχίζεται η δίκη των 196 υψηλόβαθμων στρατιωτικών, δημοσιογράφων κι επιχειρηματιών στους οποίους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σχετικές με την ...

εμπλοκή τους στην υπόθεση, η τουρκική αστυνομία διεξάγει ανασκαφές σε τρία διαφορετικές τοποθεσίες στη συνοικία Ποιράζκιοι Τσινάρ Γιολού, όπου βρίσκεται το οπλοστάσιο της Εργκενεκόν και μετά από τέσσερις ημέρες ερευνών, η ποσότητα και ποικιλία οπλισμού που έχει βρει μέχρι τώρα είναι εντυπωσιακή.

Η περιοχή εντοπίστηκε σε χάρτη που βρέθηκε σε ένα από τους οίκους ανοχής οι οποίοι ελέγχονταν από το κύκλωμα ιερόδουλων, το οποίο επίσης αποτελούσε τμήμα του ευρύτερου δικτύου της Εργκενεκόν.

Η τουρκική αστυνομία έχει βρει μέχρι τώρα τρεις κρύπτες αλλά πιστεύει πως υπάρχουν και άλλες τόσο στην ίδια συνοικία της Κων/πολης όσο και αλλού στην υπόλοιπη τουρκική επικράτεια.

elzoni.gr