«Θα μείνουν μόνοι εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου στη χώρα μας» σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, στη συνάντηση του με τον Δήμαρχο Πάτρας και τον περιφερειάρχη Αχαϊας για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η πόλη.
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «παράλληλα, θα δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στα δίκτυα διακίνησης των μεταναστών. Διαβεβαιώσαμε, τον κ. Περιφερειάρχη και τον κ. Δήμαρχο και μέσω αυτών το λαό της Πάτρας και της Αχαΐας ότι η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχει ισχυρή πολιτική βούληση, έχει τη θέληση και την αποφασιστικότητα να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα, το οποίο σταδιακά θα αποκαθιστά την ασφάλεια στην πόλη και θα εγγυάται την ποιότητα της ζωής των πολιτών».
Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόβλημα στην Πάτρα δεν περιορίζεται στο λιμάνι, όπως στο παρελθόν, αλλά έχει επεκταθεί σε όλη την πόλη.
enet.gr