9.12.10

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ : ΣΥΛΛΗΨΗ 5 ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ




Tην 02.30΄ ώρα της 07-12-2010, στην αγροτική περιοχή Λαγυνών-Σουφλίου, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τ.Σ.Φ.Σουφλίου, πέντε (5) αλλοδαποί για παράνομη είσοδο στη χώρα, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράνομη οπλοκατοχή, διακεκριμένες κλοπές και διατάραξη της οικιακής ειρήνης.

Ειδικότερα, την 02.30΄ ώρα της 07-12-2010 στην αγροτική περιοχή Λαγυνών -Σουφλίου, οι ανωτέρω δράστες, έγιναν αντιληπτοί από Αστυνομικούς του Τ.Σ.Φ.Σουφλίου και του FRONTEX και προ του επικείμενου ελέγχου, απέρριψαν πλησίον τους ταξιδιωτικούς σάκους και πλαστικές σακούλες που έφεραν μαζί τους και οι οποίες, όπως διαπιστώθηκε περιείχαν διάφορα κοσμήματα, είδη ρουχισμού, χρήματα, διαρρηκτικά εργαλεία και ένα (1) μαχαίρι....


Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι, εισήλθαν λάθρα στη χώρα από μη ελεγχόμενη συνοριακή διάβαση μέσω παρέβριας περιοχής κατά το χρονικό διάστημα από 25 έως 26-11-2010. Συγκρότησαν δομημένη ομάδα με διαρκή δράση, για τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών με επιδίωξη το οικονομικό όφελος, με την ακόλουθη δράση :

α)Εισήλθαν εντός οικίας, στα Λαγυνά Έβρου, αφού παραβίασαν είσοδο αυτής και διέμεναν εντός, παρά τη θέληση του ιδιοκτήτη της.

β)Εισήλθαν εντός οικίας, στα Λαγυνά Έβρου, αφού παραβίασαν την εξωτερική πόρτα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των χιλίων επτακοσίων ενενήντα Ευρώ (1.790,00 €) και διάφορα κοσμήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας οκτώ χιλιάδων Ευρώ (8.000,00€ ), κατά δήλωση της παθούσης.

γ)Κατά το χρονικό διάστημα από 01 έως και 06-12-2010 διέρρηξαν οικία, στο Σουφλί Έβρου, από την οποία αφήρεσαν διάφορα είδη αθλητικού ρουχισμού, συνολικής αξίας διακοσίων πενήντα Ευρώ (250,00 €), κατά δήλωση του παθόντος.

δ)Κατά το χρονικό διάστημα από 02 έως και 03-12-2010 διέρρηξαν οικία, στο Σουφλί Έβρου, από την οποία αφήρεσαν διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας οκτώ χιλιάδων Ευρώ (8.000,00 €), κατά δήλωση του παθόντος.

Κατασχέθηκαν τιμαλφή, είδη ρουχισμού και κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχής τους.
Εξετάζεται η συμμετοχή και άλλων συνεργών στην δράση της ανωτέρω ομάδας, καθώς και η διάπραξη άλλων κλοπών στην ευρύτερη περιοχή του Ν.Έβρου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης, ενώ τα κατασχεθέντα αντικείμενα, αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους στην πλειοψηφία και αποδόθηκαν σε αυτούς, καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των χιλίων επτακοσίων ενενήντα Ευρώ (1790, 00 €) .