11.10.10

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συνελήφθη ο δολοφόνος-Μεγάλη επιτυχία της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης !


Συνελήφθη την 08-10-2010, στην παραλία Κατερίνης, έπειτα από πολυήμερη αστυνομική έρευνα και οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 26χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης  Ανακρίτριας του 6ου Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για «Ανθρωποκτονία από πρόθεση» και «Απόπειρα Ανθρωποκτονίας». ...


Αναλυτικότερα, ο 26χρονος συμμετείχε σε ομάδα ατόμων, τα οποία, βραδινές ώρες της 19-07-2009, στην οδό 26ης Οκτωβρίου, επιτέθηκαν με ξύλα, γκλοπ και άλλα αντικείμενα, σε βάρος δύο αλλοδαπών αδερφών, προκαλώντας τους σοβαρά τραύματα. Ο ένας εκ των θυμάτων, ηλικίας 32 ετών, εξαιτίας του βαρύτατου τραυματισμού του, διεκομίσθη σε Νοσοκομείο της πόλης, όπου εξέπνευσε συνεπεία βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης, μετά από νοσηλεία ενός μηνός περίπου.

Επίσης στο  πλαίσιο της Προανάκρισης, ο  συλληφθείς ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον 37χρονου αλλοδαπού, πράξη που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 30-07-2010, στην περιοχή των Σφαγείων και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του θύματος από πυροβόλο όπλο !

Ακόμη, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Α.Δ Χαλκιδικής, εξετάζεται η εμπλοκή του 26χρονου σε υπόθεση ανθρωποκτονίας αλλοδαπού, η οποία σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2010, σε αγροτική περιοχή της Καλλιθέας Χαλκιδικής 

Σε αιφνιδιαστική  έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία όπου διέμενε προσωρινά ο συλληφθείς, στην περιοχή της Λάρισας, βρέθηκε και κατασχέθηκεένα πιστόλι με γεμιστήρα και έξι φυσίγγια. 

Ο δράστης  των ανθρωποκτονιών οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα για την πλήρη διερεύνηση της παράνομης δράσης του.