23.9.10

«Δώρο» 100 εκατ. ευρώ για νέα φορτηγά




Επιδοτήσεις μελετά η κυβέρνηση και προειδοποιεί τους μεταφορείς ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΓ. ΚΩΒΑΙΟΣ, Π. ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ | Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Χρυσώνει το χάπι η κυβέρνηση προς τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, καθώς ετοιμάζεται να δώσει στους αυτοκινητιστές περίπου 100 εκατ. ευρώ. Το ποσό θα προσφερθεί είτε άμεσα με επιχορήγηση είτε έμμεσα με φορολογικές διευκολύνσεις για την αντικατάσταση παλαιών οχημάτων και την ..
αγορά δεύτερου καινούργιου φορτηγού, όπως έχει γίνει τελευταία με τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία. Παράλληλα όμως η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να κρατήσει πιο αυστηρή στάση, προειδοποιώντας τους μεταφορείς με αυτόφωρο για παρακώλυση συγκοινωνιών και χορήγηση αδειών δημόσιας χρήσης σε φορτηγά ιδιωτικής χρήσης προκειμένου να αρχίσει η τροφοδοσία της αγοράς.

Στο υπουργείο Υποδομών μελετούν το μέτρο της απόσυρσης παλαιών φορτηγών με υψηλές επιδοτήσεις για την αγορά νέων οχημάτων και προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ για την τριετία που θα παραμείνει ακόμη κλειστό το επάγγελμα. Προτεραιότητα θα δοθεί στους νέους ιδιοκτήτες που διαθέτουν ένα ή δύο οχήματα και αγόρασαν τις άδειες τα τελευταία χρόνια. Εκτιμάται ότι αυτό θα λειτουργήσει ως αντιστάθμισμα για την απώλεια της άυλης αξίας των αδειών που θα μηδενιστεί μέσα στην τριετία. Το υπουργείο Υποδομών πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο ένα 60% ή 70% της απόσβεσης της άδειας θα προέλθει μέσω των διαφόρων

tovima.gr