1.7.10

Μαφιόζικη εκτέλεση επιχειρηματία στη Ριτσώνα!


Σοκ από τη μαφιόζικη εκτέλεση 60χρονου επιχειρηματία στη Ριτσώνα Ευβοίας. Ο Βασίλης Λούπης, που αγνοείτο από την περασμένη Πέμπτη, βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, χτυπημένος από τρεις σφαίρες.

Η Ασφάλεια Εύβοιας σε στενή συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες και αναζητούν το μίτο του μυστηρίου που καλύπτει την άγρια δολοφονία του 60χρονου, εξετάζοντας όλα τα πιθανά ενδεχόμενα και κίνητρα του δράστη ή των δραστών.

Ολα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη όταν ο Βασίλης Λούπης, ο οποίος ασχολούνταν με τη ναύλωση πλοίων για τη μεταφορά εμπορευμάτων, έφυγε για να πάει μία βόλτα -όπως είπε στην οικογένειά του- και δεν επέστρεψε. Την Παρασκευή φίλοι και συγγενείς του ανησύχησαν όταν παρά τις επανειλημμένες τους κλήσεις στο κινητό του...
εκείνος δεν έδωσε κανένα σημάδι ζωής.

Ετσι, το περασμένο Σάββατο φίλος του 60χρονου επιχειρηματία μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της Βούλας όπου και κατήγγειλε την εξαφάνισή του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν αμέσως οι έρευνες.

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας διερχόμενος οδηγός από την περιοχή της Ριτσώνας είδε το αυτοκίνητο του επιχειρηματία σταθμευμένο σε απόμερο σημείο, κοντά στα βράχια που «βλέπουν» τη θάλασσα. Μάλιστα επειδή έβλεπε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο ίδιο σημείο από την προηγούμενη Παρασκευή το απόγευμα, ειδοποίησε την αστυνομία Χαλκίδας. Αμέσως, αστυνομικοί της Ασφάλειας, έφθασαν στο σημείο και διαπίστωσαν πως στο εσωτερικό του πολυτελούς αυτοκινήτου, στη θέση του οδηγού, βρισκόταν το πτώμα ενός άντρα σκεπασμένο με μια κουβέρτα.

Ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροψία διαπίστωσε πως ο άτυχος 60χρονος επιχειρηματίας έφερε τρία τραύματα από πυροβόλο όπλο των 9 χιλ. στον θώρακα και το κεφάλι. Μάλιστα ο δράστης, είχε πυροβολήσει το θύμα του από κοντινή απόσταση, ίσως ακόμα και μέσα από το αυτοκίνητο.
Μυστηριώδες τηλεφώνημα
Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τα κίνητρα της άγριας δολοφονίας του άτυχου 60χρονου. Ωστόσο, φαίνεται να στρέφουν τις έρευνες σε άτομα με τα οποία το θύμα είχε οικονομικές δοσοληψίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ο γνωστός επιχειρηματίας την περασμένη Πέμπτη δέχτηκε τηλεφώνημα στο γραφείο του από άγνωστο άτομο, το οποίο του ζήτησε να συναντηθούν για ένα επαγγελματικό θέμα στη Ριτσώνα. Ο Βασίλης Λούπης φαίνεται πως δέχτηκε και πήγε στο μοιραίο ραντεβού...

Νωρίς χθες το πρωί άνδρες της αστυνομίας πραγματοποίησαν πολύωρη εξονυχιστική έρευνα στα ερμητικά κλειστά γραφεία της εταιρείας του επιχειρηματία και φεύγοντας πήραν μαζί τους έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου laptop προκειμένου να τον εξετάσουν.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως δεν αποκλείεται να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και πως το τηλεφώνημα που δέχθηκε ο 60χρονος από τον άγνωστο ενδέχεται να ξεδιαλύνει το ομιχλώδες τοπίο της δολοφονίας του. Για τον λόγο αυτό ερευνούν όλες τις τελευταίες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν από τα γραφεία της εταιρείας.

Λίγες μόλις ώρες μετά την αποκάλυψη της άγριας δολοφονίας του Αθηναίου επιχειρηματία, κάτοικοι και καταστηματάρχες της Βούλας, που κατά καιρούς είχαν δει τον 60χρονο να μπαινοβγαίνει στα πολυτελή γραφεία της επιχείρησης του, δήλωναν συγκλονισμένοι για τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του.

Οι ίδιοι, μιλώντας στην «Espresso», τόνισαν πως ο άτυχος 60χρονος δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα για σχόλια, πως δεν είχε προκαλέσει με τη συμπεριφορά του, αλλά και πως δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τους περίοικους.

«Εμαθα ότι είχε εξαφανιστεί εδώ και αρκετές ημέρες και πως οι δικοί του άνθρωποι που τον αναζητούσαν είχαν πάει στην αστυνομία για να δηλώσουν την εξαφάνισή του» δήλωσε κάτοικος της περιοχής και συμπλήρωσε: «Ακούσαμε ότι τον βρήκαν νεκρό μέσα στο αυτοκίνητό του στην Εύβοια, κάπου κοντά στη Ριτσώνα. Δεν τον γνώριζα προσωπικά, αλλά σίγουρα λυπάμαι πολύ για τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε. Τέτοιο τέλος δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο. Λυπάμαι για την οικογένειά του αφού έχασαν για πάντα τον δικό τους άνθρωπο».

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ
Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ