1.7.10

Μέσω Γαλλίας η εξυγίανση του ΟΣΕ

Θέματα συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία στον τομέα των σιδηροδρόμων, συζήτησαν σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, με τον Γάλλο ομόλογό του, Dominique Bussereau.


Η συνεργασία αφορά τόσο στην υποδομή, το δίκτυο και τον εκσυγχρονισμό τους, όσο και στον τομέα της εκμετάλλευσης αλλά και των σιδηροδρομικών υπηρεσιών....


Από την πλευρά του, ο κ. Bussereau τόνισε ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από τη χώρα του για συνεργασία σε θέματα υποδομών με την Ελλάδα.

«Ενδιαφερόμαστε για το άνοιγμα και τον εκσυγχρονισμό αεροδρομίων, όπως του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης. Ενδιαφερόμαστε επίσης για τον εκσυγχρονισμό της εναέριας κυκλοφορίας. Υπάρχουν έργα για τα οποία ενδιαφέρονται οι γαλλικές εταιρείες, όπως οι αυτοκινητόδρομοι, οι γραμμές του Μετρό και του Τραμ», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός.

Τον κ. Bussereau συνόδευαν στελέχη της εθνικής εταιρείας των γαλλικών σιδηροδρόμων, τα οποία είχαν επαφές με εκπροσώπους του ΟΣΕ σχετικά με το προγραμματιζόμενο σχέδιο εξυγίανσης του Οργανισμού.

«Βρίσκονται σε καλό δρόμο αυτές οι συζητήσεις, οι οποίες ελπίζουμε να ευοδωθούν σύντομα», επισήμανε ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών.

Ο κ. Ρέππας διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα πληρωθούν και ότι το ζήτημα, που είχε προκύψει, έχει επιλυθεί.

«Νομίζω ότι λύθηκε αυτό το θέμα. Υπήρξε πράγματι μια καθυστέρηση, η οποία δικαιολογείται. Το θέμα λύθηκε και θα πληρωθούν κανονικά οι εργαζόμενοι», δήλωσε ο υπουργός.
zougla.gr