8.6.10

ΔΗΛΩΣΗ κ. ΜΗΤΣΙΑΛΗ

MHTSIALHS ANASTASIOS 07 06 2010.jpg


«Υποβολιμαίο, στοχευμένο, ψευδές και ανακριβές χαρακτήρισε ο Έλληνας Πρέσβης στον ΟΗΕ κ. Αναστάσιος Μητσιάλης» το ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο ZOUGLA.GR και –αναπαράγεται ατυχώς και ευτυχώς από μικρή μερίδα του ηλεκτρονικού Τύπου – το οποίο αφορά στην ενοικίαση δήθεν πολυτελούς σουίτας από τον Πρέσβη κ. Αναστάσιο Μητσιάλη......


Σε έρευνα που κάναμε και σχετικό ρεπορτάζ η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και με εντελώς διαφορετικά στοιχεία. Ας τα δούμε ένα προς ένα.
Το δημοσίευμα που προφανώς αποτελεί αποτέλεσμα των γνωστών διεργασιών ανευθυνότητας και προχειρότητας με στόχο τον εύκολο και φτηνό εντυπωσιασμό θέλοντας να προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα λόγω και της σκληρής οικονομικής κατάστασης της χώρας παραποιεί συνειδητά στοιχεία από το ρεπορτάζ και τα αληθή γεγονότα που έχουν εξής :

Η ενοικίαση του διαμερίσματος για χρήση πρεσβευτικής κατοικίας καθώς και η μεταφορά της πρεσβευτικής κατοικίας έγινε τον Απρίλιο του 2008 μετά από εισήγηση του προκατόχου Πρέσβη στον ΟΗΕ του κ. Μουρίκη και με έγκριση των συναρμόδιων υπηρεσιών(Υπουργείο Οικονομικών-Υπουργείο Εξωτερικών) και τελική έγκριση της τότε υπουργού των Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη.
Ο κ. Μητσιάλης βρήκε και παρέλαβε αυτή την κατάσταση και επανειλημμένα έχει θέσει το θέμα στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Ελληνικού κράτους αλλά εις μάτην και χωρίς απάντηση.
Το μηναίο μίσθωμα δεν είναι 28.000$ αλλά 20.000$.
Η Ευθύνη για την παράταση αυτής της καθυστέρησης επιστροφής στην ελληνικής ιδιοκτησίας πρεσβευτική κατοικία, βαραίνει αποκλειστικά και μόνον το Ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών και τις συναρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, που ενώ έχουν διαπιστώσει τις βαρύτατες ζημίες που καθιστούν το διαμέρισμα μη κατοικήσιμο και έδωσαν την έγκριση τους για προσωρινή μεταφορά της πρεσβευτικής κατοικίας τον Απρίλιο του 2008, εν τούτοις δεν έχουν εγκρίνει τα κονδύλια για τις απαιτούμενες επισκευές


Τα ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΝΟΘΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Πρώτο στοιχείο παραποίησης της αλήθειας: Η ενοικίαση δεν έγινε από τον κ.Μητσιάλη!
Δεύτερο στοιχείο παραποίησης της αλήθειας: Το ενοίκιο δεν είναι 28.000 αλλά 20.000$
Αποκρύπτεται σκοπίμως η ευθύνη για την ολιγωρία της προηγούμενης ηγεσίας του Ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών και των συναρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών
Λησμονούν δε, οι συνάδελφοι(συντάκτης και διεύθυνση αρχισυνταξίας της γνωστής ιστοσελίδας) ότι η εκάστοτε πρεσβευτική κατοικία είναι το κατ' εξοχήν εργαλείο δουλειάς του κάθε πρέσβη όπου εκεί υποδέχεται τους ομολόγους του, πολλές φορές γίνονται οι επίσημες συναντήσεις του εκάστοτε έλληνα πρωθυπουργού που έρχεται στον ΟΗΕ, καθώς και των μελών της ελληνικής κυβέρνησης που έρχονται προς διεκπεραίωση κυβερνητικών ζητημάτων, και πολλές φορές εθνικής σημασίας. Εκτός αν κάποιοι, χάριν λαϊκισμού, επιλέγουν τον εύκολο στόχο, χωρίς διασταύρωση της αλήθειας και στα πραγματικά γεγονότα.