1.4.10

Επίσκεψη Δρούτσα στην Άγκυρα



Posted: 31 Mar 2010 12:00 PM PDT
Για την επόμενη εβδομάδα (7 και 8 Απρίλη) ορίστηκε τελικά η επίσημη επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στην Τουρκία η οποία θα πραγματοποιηθεί κατόπιν πρόσκλησης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταούτογλου. Την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Τουρκία, στις 7 Απριλίου, ο κ.Δρούτσας θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα γίνει δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του ΑΝΥΠΕΞ στην Τουρκία αναμένεται να συζητηθούν θέματα διμερούς συνεργασίας στα πλαίσια της προετοιμασίας της προγραμματιζόμενης επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Είναι βέβαια σαφές ότι η συνομιλίες δεν θα περιοριστούν μόνο στην προετοιμασία της έλευσης Ερντογάν αλλά θα επεκταθούν -μεταξύ άλλων- και στα λεγόμενα "θέματα χαμηλής πολιτικής".

Με δυο λόγια ενώ η κατάσταση στο Ανατολικό Αιγαίο προσεγγίζει όλο και περισσότερο εκείνη ενός ακήρυχτου πολέμου λόγω των τουρκικών προκλήσεων (εικονικές προσβολές εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων και βυθίσεις μαχητικών πάνω από κατοικημένες νησιωτικές περιοχές), ο κύριος Δρούτσας θα μεταβεί στην Άγκυρα για να συζητήσει μεταξύ τυρού και αχλαδίου την πιθανότητα κοινών πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, στα πλαίσια της προωθούμενης -ακριβοθώρητης- "Ελληνοτουρκικής προσέγγισης"...

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ ανέβαλε για μερικές ημέρες την προγραμματισμένη επίσκεψη, κάτι που τα περισσότερα καθεστωτικά ΜΜΕ έσπευσαν να ερμηνεύσουν ως απάντηση της κυβέρνησης στις τελευταίες προκλήσεις της Άγκυρας και σκλήρυνση(!!) της στάσης συγκεκριμένα του κ.Δρούτσα.

Όπως αποδείχτηκε η "σκληρή στάση" του ατσαλάκωτου κ.Δρούτσα κράτησε μια βδομάδα, και αφού ...τιμώρησε επαρκώς τον κ.Νταούτογλου και τους συνεργάτες του, επέστρεψε στο γνωστό ημίσκληρο status quo ante..

enkripto/ EFENPRESS