1.4.10

Στην τελική ευθεία για τις νέες κυρώσεις στο Ιράν



 Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010

Οι έξι ισχυρότερες δυνάμεις, περιλαμβανομένων της Ρωσίας και της Κίνας, είναι ενωμένες στις συνομιλίες για νέο γύρο κυρώσεων εναντίον του Ιράν, όσον αφορά το πυρηνικό του πρόγραμμα, δήλωσε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Hillary Clinton.

Οι δηλώσεις έγιναν όταν
ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης που έγινε νωρίτερα μεταξύ των εκπροσώπων των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Γερμανίας. Διπλωμάτες ανέφεραν ότι συμφωνήθηκε να αρχίσει η σύνταξη σχεδίου απόφασης για την επιβολή κυρώσεων στην Τεχεράνη.

«Η ομάδα εξακολουθεί να είναι ενωμένη. Θα υπάρξει ομοφωνία για περαιτέρω διαβούλευση όχι μόνο μεταξύ των έξι, αλλά και άλλων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας τις προσεχείς εβδομάδες», δήλωσε η Clinton.
zougla.gr
______________________________________________________________________
  * Πιστεύουμε ότι  πλησιάζει -πολύ γρήγορα- ο χρόνος που θα πραγματοποιηθεί η αντίδραση-επέμβαση του Ισραήλ στο Ιράν.
  Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι είναι πολύ περιορισμένος ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του το Ισραήλ να αντιδράσει.
  Εξ άλλου, οι "κακές" σχέσεις του Ισραήλ με τις ΗΠΑ - με πρόφαση την ανακοίνωση του Ισραήλ για κατασκευή στα κατεχόμενα εδάφη νέων οικισμών- κατά τη γνώμη μας  είναι πλασματικές, για να αποκοιμίσουν τους Ιρανούς, ότι εφ όσον αυτή τη περίοδο οι σχέσεις Ισραήλ-ΗΠΑ δεν είναι καθόλου καλές, άρα δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί επίθεση, αφού για την ενέργεια αυτή θα απαιτηθεί όχι μόνο η σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ αλλά και η βοήθειά της ( κυρίως με ιπτάμενα τάνκερς για τον ανεφοδιασμό των Ισραηλινών αεροσκαφών  την "τύφλωση" των RADAR του Ιραν και τον "φωτισμό" των στόχων.
 Η καλύτερη χρονική περίοδος είναι το καλοκαίρι, λόγω των δυτικών ανέμων που επικρατούν τότε στην περιοχή και οι οποίοι θα απομακρύνουν πιθανό ραδιενεργό νέφος που θα δημιουργηθεί, προς ανατολάς (μακρυά από το Ισραήλ).
 Στην επίθεση θα χρησιμοποιηθούν F-15 kai F-16, σε μεγάλους αριθμούς και δεν αποκλείεται και η χρήση περιορισμένου αριθμού πυρηνικών όπλων, δεδομένου ότι ορισμένες κρίσιμες εγκαταστάσεις ευρίσκονται σε πολύ μεγάλο βάθος κάτω από την επιφάνεια της γής, αν και πρόσφατα έχουν παραδοθεί στο Ισραήλ ειδικές βόμβες κατάλληλες για υπόγειες εγκαταστάσεις μεγάλου βάθους.
 Ας ελπίσουμε ότι το Ιράν θα διακόψει- στα αλήθεια- εγκαίρως τις εργασίες κατασκευής πυρηνικών όπλων, ώστε να μη χρειασθεί να χρησιμοποιηθούν σενάρια επιθετικά τα οποία είναι άλλως  αναπότρεπτα μετά τις δηλώσεις του ηγέτη του Ιράν ότι "το Ισραήλ πρέπει να σβυσθεί από το χάρτη" !
 EFENPRESS