1.4.10

Τέλος η πίστωση από τα φαρμακεία



Την απόφαση να σταματήσει από σήμερα τη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (Φ.Σ.Α) για τους ασφαλισμένους τεσσάρων ταμείων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου από σήμερα 1η Απριλίου το διοικητικό συμβουλίου του Φ.Σ.Α αποφάσισε τη διακοπή της πίστωσης στα ασφαλιστικά ταμεία ΟΑΕΕ, Πίστεως, ΔΕΗ και ΤΑΠΕΤΕ.
Τα φάρμακα θα δίνονται με απόδειξη λιανικής πώλησης, που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να καταβάλουν μόνοι τους το ποσό της αξίας του φαρμάκου και στη συνέχεια θα πρέπει να απευθύνονται στο Ταμείο τους, προκειμένου να εισπράξουν το ποσό που δικαιούνται.
Επίσης από 1η Μαΐου θα ισχύει το ίδιο και για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).
Σύμφωνα με το ΦΣΑ η αιτία λήψης αυτού του μέτρου είναι οι οφειλές ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν τα συγκεκριμένα Ταμεία προς τους φαρμακοποιούς.
Ο ΦΣΑ καλεί τα μέλη του να καταθέσουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου τα αντίγραφα τιμολογίων Δεκεμβρίου μέχρι Φεβρουαρίου, προαναγγέλλοντας και αγωγές.
enet/ EFENPRESS