21.4.10

Με προσφορές προσπαθούν να κρατήσουν τους τουρίστες



 Τρίτη, 20 Απριλίου 2010, 22:57
Οι προσφορές των ξενοδοχείων των Χανίων τον τελευταίο μήνα έχουν περιορίσει τη μείωση στις αφίξεις -διανυκτερεύσεις τουριστών από τις σκανδιναβικές χώρες στο 10% περίπου, σε σύγκριση με πέρυσι.

Τα στοιχεία αυτά δίνουν οι εκπρόσωποι των τριών μεγαλύτερων tour operator, που δραστηριοποιούνται στα Χανιά.

Αν και η σκανδιναβική αγορά φαίνεται να
κρατάει ακόμα για τη δυτική Κρήτη, παρά τη μείωση, εκεί που υπάρχει πολύ μεγάλη πτώση στις αφίξεις είναι από την Αγγλία (20%) και τη Γερμανία (30%) εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής κρίσης.

«Η αρχική εκτίμησή μας είναι ότι η πτώση για φέτος θα είναι περίπου 10% και θα είμαστε ευχαριστημένοι αν φτάσει στο 8%. Έχουμε μείωση δύο αεροσκαφών προς τα Χανιά και αυτό σημαίνει 7.500 - 8.000 άτομα, που αν το πολλαπλασιάσεις με 7 ημέρες, που είναι συνήθως οι διανυκτερεύσεις, αντιλαμβάνεται ο καθένας το πρόβλημα», αναφέρει ο κ. Αντρέας Αυγουστινάκης, υπεύθυνος του γραφείου Thomas Cook.

Η μείωση του ενδιαφέροντος οφείλεται στην οικονομική κρίση που έχει πλήξει την Ευρώπη και που κάνει του επισκέπτες να προτιμούν φτηνότερους προορισμούς, όπως η Τουρκία, που έχει ένα κοστολόγιο 25 - 30% πιο φτηνό, αλλά και η Αίγυπτος, που ξαναμπαίνει δυναμικά στην τουριστική αγορά.

«Ζητήσαμε τη βοήθεια των ξενοδόχων των Χανίων τον προηγούμενο μήνα και θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί ανταποκρίθηκαν όλοι κάνοντας προσφορές. Τη μείωση αυτή στις τιμές τους εμείς την περάσαμε στον πελάτη και είδαμε να υπάρχει μια άνοδος του ενδιαφέροντος για τα Χανιά. Καταφέραμε με αυτό να κρατήσουμε κάποιους πελάτες», υπογράμμισε ο κ. Αυγουστινάκης.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα