1.4.10

Συνελήφθη σπείρα διαρρηκτών στην Πτολεμαΐδα




 Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010, 20:53

Χρηματικά ποσά και χρυσαφικά μεγάλης αξίας ως λεία και συνολικά 23 διαρρήξεις, έχει στο ενεργητικό της μία σπείρα Γεωργιανών που δρα στην Πτολεμαΐδα.

Η σπείρα που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη και επέκτεινε τη δράση της στην Πτολεμαΐδα, αποτελείται από τέσσερις Γεωργιανούς και έναν υπήκοο Ισραήλ.

Στις 26 Μαρτίου, είχε καταγγελθεί
κλοπή οικίας στην Πτολεμαΐδα, από την 37χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού. Οι δράστες είχαν αφαιρέσει μία φωτογραφική μηχανή, μία κάμερα, τρία κινητά τηλέφωνα, ένα γυναικείο ρολόι, τρία χρυσά δαχτυλίδια, μία ηλεκτρονική συσκευή πλοήγησης και μία συλλογή νομισμάτων ευρώ, συνολικής αξίας 2.300 ευρώ.

Μετά την καταγγελία, οι αστυνομικές αρχές έστησαν οργανωμένη επιχείρηση, αξιοποιώντας παράλληλα το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσαν.

Την περασμένη Δευτέρα 29 Μαρτίου κατάφεραν να συλλάβουν τα μέλη της σπείρας, τα οποία ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι από τις 19 Σεπτεμβρίου 2010 μέχρι και την ημέρα της σύλληψης είχαν διαπράξει κατά πανομοιότυπο τρόπο, είκοσι τρεις διαρρήξεις, κατά τις οποίες έκλεψαν χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λ.π.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων, όπως κουκούλα, γάντια, ειδικά διαμορφωμένες πλαστικές κάρτες που χρησιμοποιούνταν ως διαρρηκτικά εργαλεία και τα κέρματα μιας κερματοθήκης ευρώ.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και για συγκρότηση - συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Στη συνέχεια τους παρέπεμψε στον ανακριτή Κοζάνης, ο οποίος αποφάσισε την προφυλάκιση των τεσσάρων και την επιβολή περιοριστικών όρων στον πέμπτο.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τη συμμετοχή τους στη διάπραξη και άλλων κλοπών στην περιοχή του Νομού Κοζάνης.


zougla/EFENPRESS