4.4.10

Τριμερής συμμαχία Ρωσίας-Βενεζουέλας-Βολιβίας

Image
03-04-2010 11:25:49
Μία «εγκάρδια» συμμαχία φαίνεται ότι είναι πραγματικότητα στην Νότιο Αμερική μεταξύ Βενεζουέλας και Βολιβίας από την μία και Ρωσίας από την άλλη.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στη Βενεζουέλα ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν και α αναχώρησε από το Καράκας πριν λίγες ώρες αφού προηγουμένως είχε βάλει την Βενεζουέλα στην διαστημική εποχή!

Συγκεκριμένα πρόσφερε τη συνδρομή της χώρας του προκειμένου η Βενεζουέλα να αποκτήσει διαστημική βιομηχανία και να μπορέσει να πραγματοποιήσει εκτοξεύσεις δορυφόρων στο διάστημα και να συμμετάσχει με
κοσμοναύτες στο ρωσικό διαστημικό πρόγραμμα.

"Η Βενεζουέλα μπαίνει πλέον σε διαστημική τροχιά. Η εμπειρία της Ρωσίας είναι τεράστια στον τομέα αυτόν", δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου με τον ρώσο πρωθυπουργό.

Κατά την επίσκεψή-αστραπή, η οποία διήρκεσε περίπου 12 ώρες, ο Ρώσος πρωθυπουργός είχε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών τόσο με τον Τσάβες, όσο τον πρόεδρο της χώρας Ούγκο Τσάβες και με τον πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ο οποίος μετέβη στο προεδρικό μέγαρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να τον συναντήσει!

Η Ρωσία θέλει να στηρίξει την εκλεγμένη κυβέρνηση Μοράλες, ο οποίος υπονομεύεται συστηματικά από τους γαιοκτήμονες και φυσικά τις ΗΠΑ...

Ο Β.Πούτιν παρέδωσε «τελετουργικά» και τέσσερα ρωσικά ελικόπτερα Μi-117 στο πλαίσιο εξοπλιστικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών Ρωσίας-Βενεζουέλας.

 defencenet/ EFENPRESS