1.3.10

Φήμες επί φημών για νέα σαρωτικά πρόσθετα οικονομικά μέτρα…

think politics | Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010 | 08:35

Την αύξηση όλων και την περικοπή των πάντων προβλέπουν τα πρόσθετα μέτρα της Κυβέρνησης αν … πιστέψουμε τις φήμες που κυκλοφορούν.
Περικοπή όχι απλώς του 14ου μισθού (αυτό … οι φήμες το θεωρούν δεδομένο) αλλά και του 13ου, νέα αύξηση κατά 10 λεπτά στα καύσιμα, νέα αύξηση στα τσιγάρα και στα ποτά, πάγωμα μισθών και συντάξεων, κλπ, κλπ, κλπ. Εάν δεν πρόκειται για το γνωστό έμμεσο τρόπο προετοιμασίας της κοινής γνώμης, τότε από τη μία μάλλον οι Έλληνες δεν καταλάβαιναν ποιόν ψήφιζαν προεκλογικά, από την άλλη τέτοιου είδους πολιτική μπορούν να την ασκήσουν όλοι, οπότε δεν χρειάζεται να κάνουμε εκλογές κάθε 4 χρόνια.

Όλα αυτά όμως υπό την αίρεση ότι δεν πρόκειται για έναν έμμεσο τρόπο προετοιμασίας της κοινής γνώμης, όπου η Κυβέρνηση με διαρροές τροφοδοτεί τερατώδη σενάρια, τόσο τερατώδη που να προκαλούν κανονικό τρόμο, ώστε στη συνέχεια αυτό που θα ακουστεί να προκαλέσει ακόμα και ένα αίσθημα ανακούφισης.

Δηλαδή, αν τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν για αύξηση 10 λεπτών (!!!) το λίτρο βενζίνης ακόμα, εάν αύριο η αύξηση είναι 3 ή 4 λεπτά, είμαστε ικανοί να πούμε “Ευτυχώς, γλιτώσαμε τα χειρότερα!!”.

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό αφενός δεν μπορεί να νοηθεί ως άσκηση πολιτικής, αφετέρου σίγουρα δεν είναι αυτό το οποίο υποσχόταν το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά…