7.3.10

Χ.Καστανίδης: Η Ελλάδα πρέπει να τιμωρήσει αυτούς που έφταιξαν


ΚΥΡΙΑΚΉ, 07 ΜΑΡΤΊΟΥ 2010


«Δεν είμαστε πιθάρι των Δαναΐδων που τραβάει τις θυσίες του ελληνικού λαού, η Ελλάδα πρέπει να τιμωρήσει αυτούς που έφταιξαν και να αισθανθεί δικαίωση ο ελληνικός λαός ότι δεν μένουν ατιμώρητοι όσοι ευθύνονται» για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, τόνισε χαρακτηριστικά κατά την επίσκεψή του στις Σέρρες ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.
Κατά την ομιλία του ενώπιον στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε ξενοδοχείο της πόλης των Σερρών, ο υπουργός αφού επέρριψε την ευθύνη για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας στη διακυβέρνηση της ΝΔ, παρατήρησε ότι κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου αναγκάστηκε να λάβει μέτρα συντηρητικής και όχι προοδευτικής κυβέρνησης ,όπως είναι το ΠΑΣΟΚ.
Ο υπουργός δικαιοσύνης εξήγησε ότι οι ευρωπαϊκοί όροι δανεισμού, ήταν αυτοί που οδήγησαν την κυβέρνηση στη ληψη μέτρων, επισημαίνοντας ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας «μηδένισε την αξιοπιστία της χώρας διεθνώς και την οδήγησε στο χείλος του γκρεμού».
Όσον αφορά το ενδεχόμενο λήψης νέων φορολογικών μέτρων, ο κ. Καστανίδης χαρακτηρίσε εγκληματική οποιαδήποτε νέα συζήτηση για νέα μέτρα, ενώ δεν απέφυγε να αναφερθεί και στις αρχικές επιφυλάξεις του για τη συμπίεση του μισθολογικού κόστους.
Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Δικαιοσύνης γνωστοποίησε ότι θα υπάρξουν μετατάξεις και αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις στο δημόσιο, προκειμένου να αποφευχθούν νέοι διορισμοί, πέραν των όσων έχουν αναγγελθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως είπε ο υπουργός, οι νέες φυλακές Νιγρίτας που πρόκειται να λειτουργήσουν εντός του τρέχοντος έτους, χωρίς νέες προσλήψεις, αλλά με μετακινήσεις υπαλλήλων από άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα.
Ναυτεμπορική

infognomonpolitics/EFENPRESS