22.2.10

Goldman Sachs: Ουδέν μεμπτό στις συναλλαγές με την Ελλάδα

Ε.Ε: Έχουμε μόνο μερική πληροφόρηση για το θέμα

Goldman Sachs: Ουδέν μεμπτό στις συναλλαγές με την Ελλάδα


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει λάβει μόνο “μερική ανταπόκριση” από την Ελληνική κυβέρνηση για το θέμα της Goldman Sachs, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της για τα οικονομικά θέματα. Εν τω μεταξύ, η αμερικάνικη τράπεζα με ανακοίνωση της υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο στις συναλλαγές της με την Ελλάδα.

Όπως υποστηρίζει η τράπεζα, πραγματοποίησε αυτές τις συναλλαγές για να μειώσει το χρέος της χώρας, κάτι το οποίο ήταν προτεραιότητα για την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

“Η Ελληνική κυβέρνηση ανέφερε (και συμφωνούμε) ότι οι συναλλαγές αυτές ήταν συνεπείς με το πλαίσιο κανόνων της Eurostat το οποίο αναλύει την χρήση και χρησιμοποίηση τους” αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Ε.Ε.: Έχουμε μερική και όχι ολοκληρωμένη πληροφόρηση

“Έχουμε λάβει κάποιες πληροφορίες, αλλά όχι όλες τις σχετικές πληροφορίες” ανέφερε ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου για τα οικονομικά θέματα, Όλι Ρεν. Πρόσθεσε ακόμα ότι σύμφωνα με την Ελληνική κυβέρνηση, οι απεργίες της περασμένης εβδομάδας δυσχέραιναν το έργο της συλλογής στοιχείων για την υπόθεση και πως ζητήθηκε περισσότερος χρόνος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάλογες πληροφορίες ζητούνται από όλα ανεξαιρέτως τα κράτη μέλη που έχουν μεγάλα ελλείμματα και για τα οποία υπάρχει πληροφόρηση πως έχουν κάνει συναλλαγές που μπορεί να επηρεάσουν το ύψος του δημόσιου χρέους τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε. είχε δώσει προθεσμία μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου στην Ελληνική κυβέρνηση να δώσει διευκρινήσεις για το θέμα που είχε προκύψει με την "απόκρυψη χρέους" με τη βοήθεια της Goldman Sachs.

enet/EFENPRESS