1.2.10

Απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΟΛΜΕ

Παιδεία



01/02/2010 12:32

Yπερψηφίστηκε η πρόταση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για κινητοποιήσεις, κατά την συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών που έγινε στις 30 Ιανουαρίου και ανακοινώθηκε σήμερα.

Ετσι, αποφασίσθηκε, εκτός απο την ήδη αποφασισμένη συμμετοχή στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 10 Φεβρουαρίου και 24ωρη απεργία στις 8 Μαρτίου με πρόταση να συμμετάσχει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, αλλά και με δυνατότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο να μετακινήσει την ημερομηνία σε περίπτωση νέας γενικής απεργίας την ίδια περίοδο.

Επίσης εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για 24ωρη απεργία εφόσον κατατεθεί νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας σχετικό με εκπαιδευτικά θέμα και συγκεκριμένα, προσλήψεις, υπηρεσιακές μεταβολές, αποκέντρωση κλπ. που βρίσκουν τον κλάδο αντίθετο.

Στις 10 Μαρτίου ορίστηκαν νέες γενικές συνελεύσεις του κλάδου για την εκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, που όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση θα αναπτυχθούν μέχρι το τέλος του σχολικού έτους. Την απόφαση για τη νέα απεργιακή κινητοποίηση πήραν οι καθηγητές σε ποσοστό 76,9%, δηλαδή 349 ψήφους σε σύνολο 467.

protothema/EFENPRESS