
Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας και εξιχνίαση ένοπλων ληστειών σε βάρος ζευγαριών στο Σειχ-Σου.
Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εργαζόμενοι με ζήλο και μεθοδικότητα, ύστερα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα, πέτυχαν την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας, κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2009, διέπραξαν ληστείες, με την απειλή ή ακόμη και τη χρήση όπλων, κυρίως σε βάρος ζευγαριών.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί, ηλικίας από 23 ως 33 ετών, οι οποίοι δρώντας κυρίως στο περιαστικό δάσος Σειχ-Σου, στα Κωνσταντινοπολίτικα και στον κόμβο Αγίου Παύλου, με διάφορες συνθέσεις, πραγματοποίησαν κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, περισσότερες από 8 ένοπλες ληστείες.
Επισημαίνεται ότι, ένας εκ των συλληφθέντων αλλοδαπών, ηλικίας 33 ετών, αναζητείται από την 08-10-2003, οπότε και δραπέτευσε από την Υ.Μ.Δ. Θεσσαλονίκης, όπου κρατούταν για παράβαση Ν. περί Ναρκωτικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, πλην των τιμαλφών, χρημάτων και κινητών τηλεφώνων καταγράφηκαν περιπτώσεις όπου οι δράστες αφαίρεσαν πιστωτικές κάρτες και έθεσαν τα θύματά τους υπό ομηρία, μέχρι τη μετάβαση συνεργού τους σε υποκαταστήματα Τραπεζών και την ανάληψη χρημάτων από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς.
Επίσης, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός, ο οποίος παρείχε στους φυσικούς αυτουργούς, οπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή (π.χ ασυρμάτους), ενώ επιπλέον ήταν επιφορτισμένος με την εκταμίευση χρημάτων από Α.Τ.Μ, μετά την αφαίρεση των καρτών και αντίστοιχων κωδικών.
Ακόμη, οι επιληφθέντες Αστυνομικοί, προχώρησαν στη σύλληψη δύο ημεδαπών ιδιωτικών υπαλλήλων υπηρεσιών ασφαλείας, ηλικίας 21 και 45 ετών (πατέρας-γιος), οι οποίοι επίσης προμήθευαν την εγκληματική ομάδα με οπλισμό, ενώ κατηγορούνται παράλληλα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Στα πλαίσια των πολυάριθμων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, ήτοι κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, ενδύματα, τσάντες, μικροαντικείμενα, πολυάριθμοι φορτιστές μπαταριών, φορητοί πομποδέκτες, ακουστικά και κεραίες για φορητό πομποδέκτη.
Επίσης, κατασχέθηκαν 4 πιστόλια, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, μία ημιαυτόματη καραμπίνα, ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (taser), 7 γεμιστήρες και 245 φυσίγγια.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση της εγκληματικής ομάδας.
____EFENPRESS_____________