14.12.09

Στο CERN Τουρκία και Ισραήλ



Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009, 11:13

Στο πείραμα του αιώνα, όπως πολλοί το χαρακτηρίζουν, θα συμμετάσχει η... Τουρκία και το Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα του κυριακάτικου φύλλου της εφημερίδας «The Australian».

Όπως αναφέρεται, η κίνηση αυτή αποσκοπεί στη διεύρυνση του πρωτοποριακού ιδρύματος πέραν της ευρωπαϊκής ηπείρου. Η Τουρκία, το Ισραήλ, η Σερβία, η Σλοβενία και η Κύπρος αποτελούν τις πέντε χώρες που έχουν υποβάλει αίτηση, με τις τρεις τελευταίες να αντιμετωπίζονται ως κοινή συμμετοχή.

Επίσης, λέγεται πως δεν υπάρχουν αντιρρήσεις από τις 20 χώρες μέλη του CERN (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας), όσον αφορά στην υποψηφιότητα των δύο χωρών, αλλά Ισραηλινοί αξιωματούχοι μίλησαν για ανησυχίες των Ελβετών, όπου εδρεύει ο οργανισμός, καθώς και για φόβους ότι η Ελλάδα θα αντιταχθεί στην τουρκική υποψηφιότητα.

Επισήμως, η Ελλάδα δήλωσε ότι δεν αντιτίθεται σε καμία συμμετοχή, αρκεί αυτή να εκπληρώνει τις απαιτήσεις των κριτηρίων. Φημολογία για γαλλική αντίθεση στις συμμετοχές Τουρκίας και Ισραήλ διαψεύσθηκε επισήμως από Γάλλους αξιωματούχους.

zougla.gr
_____________________________
Σχετικά με το CERN , δεν ξέρουμε για το Ισραήλ, αλλά για τη Τουρκία το ότι ..."ΣΕΡΝ-ΕΙ" - σέρνει..... Kαι αυτό είναι οφθαλμοφανές στο Αιγαίο!
EFENPRESS