7.12.09

ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ




Χθές, με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων, ομάδων, κινήσεων και πρωτοβουλιών, στην πλατεία Καμάρας, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση ατόμων και ακολούθως πορεία μέσω κεντρικών οδών της πόλης.
Κατά τη διάρκεια αυτών, ορισμένοι εκ των πορευθέντων, επιτιθέμενοι κατά των αστυνομικών δυνάμεων, προέβησαν σε ρίψεις βομβών μολότοφ και άλλων αντικειμένων (πέτρες, ξύλα, κ.α), με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών σε 2 σταθμευμένα οχήματα και σε μικρό αριθμό καταστημάτων (κυρίως θραύση υαλοπινάκων), στην πλατεία Καμάρας και κατά μήκος της οδού Εγνατίας.

Πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες αιφνιδιαστικές αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων, συνελήφθησαν 5 ημεδαποί και μία αλλοδαπή γυναίκα (υπήκοος Ισπανίας), για συμμετοχή στα προαναφερθέντα επεισόδια. Από την κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και από διάφορα σημεία διέλευσης της προαναφερθείσας πορείας, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αντικειμένων-πειστηρίων.

Περί ώρα 21.30, έναντι της πύλης Εμπορευμάτων της ΔΕΘ, συνελήφθη έτερος ενήλικος ημεδαπός, για ρίψη μολότοφ κατά των παρατεταγμένων αστυνομικών δυνάμεων.
Την 22.10 ώρα, στην περιοχή της Μηχανιώνας, συνελήφθησαν δύο επιπλέον άτομα (16χρονοι ημεδαποί), οι οποίοι εκτόξευσαν εναντίον έγχρωμου περιπολικού, πέτρες και μία βόμβα μολότοφ.
Επίσης, μέχρι την 23.30 ώρα της 06-12-2009, προσήχθησαν 104 άτομα, σε βάρος των οποίων δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία και αποχώρησαν.