5.11.09

Αυγά... (μπαγιάτικα) εναντίον του Ισραηλινού πρέσβυ


Τούρκοι φοιτητές πέταξαν αυγά εναντίον του πρέσβη του Ισραήλ



Τούρκοι φοιτητές, δυσαρεστημένοι από τη στάση του Ισραήλ στο θέμα της Λωρίδας της Γάζας, πέταξαν αυγά εναντίον του αυτοκινήτου του ισραηλινού πρέσβη στην Τουρκία, προκαλώντας τη ματαίωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του σε πανεπιστήμιο της χώρας, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Τραπεζούντα ο πρέσβης Γκάμπι Λεβί βρέθηκε αντιμέτωπος με περίπου είκοσι φοιτητές από το τοπικό πανεπιστήμιο που φώναζαν "Το Ισραήλ είναι δολοφόνος", σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Οι φοιτητές πέταξαν αυγά στο αυτοκίνητο του πρέσβη που αναγκάστηκε να φύγει από τον χώρο του πανεπιστημίου χωρίς καν να βγει από το αυτοκίνητο, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή. Η αστυνομία συνέλαβε 20 διαδηλωτές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την προηγουμένη ο δήμαρχος της πόλης Ρίζε, την οποία επισκεπτόταν ο ισραηλινός πρέσβης, Χαλίλ Μπακιρτσί ζήτησε από το Ισραήλ να σταματήσει να "σκοτώνει παιδιά", αναφερόμενος στην ισραηλινή επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας. Ο Μπακιρτσί κατήγγειλε την "επεκτατική πολιτική κατοχής" του Ισραήλ.

Ο δήμαρχος, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, εξέφρασε την ανησυχία του για τους ισραηλινούς τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή, αλλά διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την αποφυγή "ανεπιθύμητων" γεγονότων