3.10.09

ΠΙΝΟΚΙΟ ;


Ειρήσθω: 4ετία ψευδόμενου Υπ.Εθ.Α. Μεϊμαράκη

Bookmark and Share

Ε Ι Ν Α Ι η τέταρτη χρονιά που έρχεται στην Κύπρο για την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου και η τέταρτη φορά που ψεύδεται δημοσίως, προκλητικά και ασύστολα, ο κακή τη μοίρα πάντων των Ελλήνων, υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.


Στο όγδοο έτος από την κατάργηση, την εξαΰλωση, την εγκατάλειψη, τη διάλυση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος - Κύπρου, που πρωτο-διέπραξαν, λιποτακτούσες, οι κυβερνήσεις Σημίτη - Κληρίδη τον Οκτώβριο του 2001 και συνέχισαν ανελλιπώς οι «διάδοχές» τους, βγήκε χθες χωρίς ντροπή ο «επί χάρτου» υπουργός, της «επί χάρτου άμυνας», για ν’ αραδιάσει τα ψεύδη του και ν’ αναμασήσει τις «επί χάρτου» αναίσχυντες και ξεδιάντροπες κοροϊδίες, περί δήθεν υπάρξεως και λειτουργίας «επί χάρτου» του τεθνεώτος στην πράξη Δόγματος!

Ως να εκλαμβάνει ο εν λόγω Μεϊμαράκης τους Έλληνες - Κύπρου Ελλάδας και Διασποράς - σαν έθνος… ηλιθίων και ανεγκέφαλων! Ο κ. Μεϊμαράκης υπήρξε δυστυχώς, από τον Φεβρουάριο του 2006, υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας. Στη λήγουσα ευτυχώς «θητεία» του σε βάρος της εθνικής άμυνας, ούτε μισή φορά δεν επέτρεψε την έλευση στην Κύπρο των F-16 και των A-7 Corsair της Πολεμικής Αεροπορίας, ή των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού. Κατά τη διάρκεια της λήγουσας ευτυχώς «θητείας» του, μόνη, ανεμπόδιστη και απειλητική, αλωνίζει τους αιθέρες και αυλακώνει τις θάλασσες του «ενιαίου αμυντικού χώρου» και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου και της Ελλάδας, η τουρκική αεροπορία, οι φρεγάτες κι οι κορβέτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Η Τ Ε Λ Ε Υ Τ Α Ι Α ΠΡΑΞΗ του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας Κύπρου, στην εξαετία που, από το 1994, βρισκόταν εν ζωή, ήταν πριν από εννέα χρόνια: Από Τρίτη 17η έως και Κυριακή 22α Οκτωβρίου 2000. Στην τελευταία κοινή άσκηση «Νικηφόρος - Τοξότης - Βεργίνα». Με Αρχηγό, τότε, του ΓΕΕΦ τον θυσιασθέντα 10.7.2002 στρατηγό Ευάγγελο Φλωράκη. Και είχαμε εδώ στην Κύπρο, καθημερινά, 17-22.10.2000 τη συμμετοχή των αεροσκαφών F-16, των Α-7 Κορσέρ και των C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Και είχαμε επίσης τη συμμετοχή των φρεγατών «Αιγαίον» και «Σαλαμίς», του υποβρυχίου «Ωκεανός» και των πυραυλακάτων «Σταράκης» και «Μπλέσσας», του Πολεμικού Ναυτικού. Και είχαμε επίσης εδώ τη συμμετοχή των αλεξιπτωτιστών του αντισυνταγματάρχη Τσάκαλου του Β΄ Σώματος Στρατού. Έκτοτε και για εννέα χρόνια, έως σήμερα: Ουδέν!

Α Λ Λ Α το πρόβλημα δεν είναι, δυστυχώς, μόνο ο «λήγων» επιτέλους στο Υπ.Εθ.Α. κύριος Μεϊμαράκης. Είναι, δυστυχέστατα, η γενικότερη αυτοκαταστροφική πολιτική Αθηνών και Λευκωσίας. Που αφήνει τον Ελληνισμό χωρίς αμυντική θωράκιση. Ανίσχυρο έρμαιο της τουρκικής βουλιμίας.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
ΣΗΜΕΡΙΝΗ