31.8.09

..ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙ, ΤΙ ΝΑ ΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ!.......


Με «μικρό καλάθι» ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009, 08:27


Εν μέσω της πολιτικής θύελλας, που έχουν προκαλέσει οι «επιλεγμένες διαρροές» από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για την πιθανότητα άμεσης προσφυγής στις κάλπες, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο τέλος της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη για να παραβρεθεί στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς της συμπρωτεύουσας, όπως είναι καθιερωμένο θα ορίσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για το ερχόμενο διάστημα.

Οι οικονομικές συνθήκες όμως είναι απογοητευτικές και ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη με «πολύ μικρό καλάθι».

Πιθανότατα θα εξαγγείλει κάποιες παροχές στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, αλλά έως εκεί.

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού έχει εκτοξευθεί κοντά στο 8% του ΑΕΠ, ο ρυθμός ανάπτυξης είναι αρνητικός και ο κρατικός δανεισμός έχει ξεπεράσει κάθε όριο, ανεβάζοντας το δημόσιο χρέος στα 300 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου.

Τα έσοδα από τον τουρισμό είναι 15% χαμηλότερα σε σύγκριση με το 2008, ενώ η αγορά ασφυκτιά από την έλλειψη ρευστότητας, όπως δείχνει η «έκρηξη» των ακάλυπτων επιταγών.

Σε αυτό το πλαίσιο, και με τα κρατικά έσοδα να εμφανίζουν στο πρώτο εξάμηνο του 2009 υστέρηση 3,5 δισ. ευρώ, τα περιθώρια για παροχές είναι περιορισμένα.

Με αυτά τα οικονομικά δεδομένα, η παρουσία και οι εξαγγελίες του Κώστα Καραμανλή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα είναι απολύτως «περιορισμένες».

(ΖOUGLA.GR)